עוגת דבש בחושה ומהירה!
עוגת דבש בחושה בקלי קלות ,שסבתא שלי זיכרונה לברכה הייתה מכינה לכבוד ראש השנה, שהיו תפוחים בשפע ולא ידעו מה לעשות איתם החליטה להכניס אותם לתוך עוגת הדבש המסורתית ולכן יצאה עוגה מיוחדת רכה .וגם הופעתי עם העוגה בעיתון ידיעות אחרונות.
מצרכים לעוגת הדבש 4 ביצים 1 כוס סוכר 1 כוס דבש 1/2 כוס שמן 1 שקיק תה 21/2 כוסות קמח תופח 3/4 כוס תה מוכן או כוס נס קפה מוכן כוס מיץ תפוזים 1 כפית סודה לשתייה קורט ציפורן, קינמון והל טחון 80 גרם אגוזי מלך קצוצים חצי כוס רסק תפוחי עץ |
---|
בקערת המיקסר שמים ביצים וסוכר, דבש שמן ומקציפים,
לבלילה.
מכיניסים לתוך קערה כוס תה או נס לבחירתכם כדי שיתן צבע לעוגה מצננים מעט
ומערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה, קינמון, ציפורן
ןהל עד שמתקבלת תערובת אחידה , מוסיפים את תערובת התפוחים המיץ תפוזים
לקערת הקמח והתה לסירוגין לבלילת הביצים, מערבבים ומוסיפים אגוזים
עד שמתקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את העיסה ל- 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ.
מחממים תנור ל- 170 מעלות
זמן אפייה כ- 40 דקות