טבחה בלקרע אוכל טריפולטאי
- מתכון טריפולטאי .לפני כמעט שנה הלכה אימי לעולמה אימי היתה מבשלת אוכל טריפוליטאי טעים הריחות היו מתפזרים בכל הבית וכשהיתי חוזרת מבית הספר תמיד אימא היתה בבית מעולם לא עבדה בחוץ ותמיד היה ארוחה חמה טעימה. ואני עכשיו מתגעגעת לימים שהלכו ונעלמו. כי ילדיי חוץ מקוסקוס לא יצא להם לטעום את האוכל של סבתא. והיום אני מנסה להחזיר את האוכל שלנו למטבח. לנסות להחזיר את הטעמים של אימי זיכרונה לברכה.
- כמות: 4-5 מנות
- 1/3 כוס שמן זית
- 750 גרם בשר טרי או עופות חתוך לקוביות גדולות
- 1 ראשי שום
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1 כוס גרגרי חומוס מושרים או 2 כוסות חומוס מבושל מוקפא לא חייבים אפשר עם אפשר בלי
- 700 גרם (חתיכה גדולה) דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
- מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
- 1מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מעל להבה בינונית כ- 2 דקות מכל צד ומוציאים.
- 2. בשמן בו נצרב הבשר, מזהיבים את שיני השום כ-30 שניות מעל להבה בינונית גבוהה.
- 3. יוצקים לסיר עם שיני השום 1/2 כוס מים, מוסיפים את רסק העגבניות, שני סוגי הפפריקה, גרגרי החומוס, הדלעת ן ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
- 4. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
- 5. מבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים או עד שהבשר נימוח. אם רואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים. אוכלים עם לחם שחור טרי לא פרוס .יאמי בתאבון .
תגובות
הוסף רשומת תגובה