חריימה טריפוליטאי אורגינל!

חריימה שאימי זכרונה לברכה היתה מכינה .שמרתי את המתכון. ועשיתי כמוה. יש משדרגים את החריימה עם בצל מטוגן ועגבניות. מרוסקות. ניסיתי גם טעים. אבל פה רציתי להדגיש את המתכון המקורי.
  • 4 מנות:
  • 1 דג  מושט או בורי מה שמתחזק לכם.
  •  רבע כוס שמן קנולה "
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה (אפשר פחות)
  • 1.5 כפות רסק עגבניות
  • מלח לפי הטעם
  • 1.5 כפיות כמון
  • 1 כפית כראוויה (קימל.
  • פלפל סודני חריף אחד  מהפלפלים האש.

  • מחממים את השמן, מנמיכים את האש, מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות.
  •  מוסיפים 1 כוס מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את רסק העגבניות, מלח, כמון וכראוויה. מערבבים, מוסיפים ¼ כוס מים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
  •  פורסים את הדג ומכניסים לסיר כשהרוטב מכסה את פרוסות הדג. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, מדי פעם מערבבים בעדינות. בתאבון.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!