סברס גם שותים לא רק אוכלים!


אני מושבניקית וליד ביתי צומח סברס או צבר בשמו העיברי. כשהיינו ילדים  היינו קוטפים סברס .וידינו היו מתמלאים בקוצים. ושמחתי לגלות שיש אבקה מצמח הסברס ואפשר להכין ממנו שייקים. אני הכנתי  סורבה בתוספת אבטיח קפוא  ואבקה סברס ממש טעים.




מזה כמה שנים שמחקרים לצד עדויות של מומחים מסביב לעולם משבחים את היתרונות התזונתיים של הצבר הישראלי האדום שגדל ברמת הנגב. חוות צברי אורלי, המתמחה בגידול זן צברי אורלי, סוחפת אותנו לרמה חדשה של בריאות עם אבקת צבר אדום אורגני מיובשת, המעניקה לנו יתרונות תזונתיים מרובים בשלוק אחד.
המחקרים הרפואיים קבעו באופן חד משמעי כי הצבר תורם רבות לבריאות האדם, ואף הגדירו אותו כ"סופר פוד" בכל הנוגע לתזונה בריאה. כעת, גם אנחנו יכולים ליהנות מכל העושר הבריאותי במשקה אחד. מאחורי פיתוח המוצר החדשני של אבקת צבר אדום עומדת חוות צברי אורלי (השוכנת ליד דימונה), המתמחה בגידול צבר אדום. המוצר הייחודי, שפותח ומוגן ע"י פטנט מאפשר ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים של צברי אורלי במשקה מרוכז אחד כאבקה – בלי לסחוב קילוגרמים של צבר הביתה ובלי לעבוד קשה על הקילוף והחיתוך.
משקה האבקה מגיע באריזה סטרילית, מאפשר ליהנות משימוש יומי על ידי הוספת מים בלבד והינו בעל חיי מדף ארוכים במיוחד. האבקה הארוזה בשקית ווקום עשויה מ-3 צברים טריים שגודלו במדבר ונקטפו בשיא בשלותם – בתהליך שאינו משלב שימוש בכימיקלים או חומרי הדברה מזיקים.
בין היתרונות הבריאותיים של הצבר האדום Opuntia ficus-indica, נציין את יתרונותיו בטיפול בסוכרת, עודף כולסטרול בדם, כיבי כיבה ואף חמרמורת, לצד תכונות אנטיביוטיות ואנטי-ויראליות. הצבר ידוע בתרבות העממית כבעל פעילות אנלגטית (נוגדת כאב), חולי דלקת פרקים וחולי מחלת המעיים קרוהן מדווחים על הקלה בכאבים בעקבות שתיית מיץ הצבר. הפרי משפר את פעילות מערכת השתן ואף מקל על הגוף במצב של עצירות, מסייע במניעת עלייה במשקל, מגביר את האנרגיה בגוף, מאזן את החומציות ברירית הקיבה, מפחית צרבות, יעיל נגד כיבים וטחורים, משפר את פעילות הכבד ומחזק את המערכת החיסונית. בנוסף הצבר נחשב למקור אמין לאספקת סידן, זרחן, ברזל, אבץ, אשלגן ומינרלים החיוניים לגופנו, מגדיל את רמת האינסולין אצל ספורטאים ומסייע להתמודד עם מחלות סרטן שונות.
חוות צברי אורלי, סמוך לדימונה, היא חוות גידול הצבר הגדולה בישראל ובמזרח התיכון. בחווה נטועים מעל 1,100 דונם של זני פטנט, מפיתוח ישראלי, ב-6 צבעים מרהיבים. לצברי אורלי יש יחידת מחקר ופיתוח המיועדת לתחומי תעשיית המזון. החווה מגשימה את חזון בן גוריון להפרחת השממה, משתמשת במיליוני קוב של מים מושבים (ממוחזרים ומטוהרים) להשקיית המטע, ומפתחת זנים ייחודיים לפרי.
את אבקת הצבר ניתן יהיה להשיג מאמצע אוקטובר ברשתות השיווק, רשתות בתי קפה ובאתר האינטרנט של החווה:  www.ocf.co.il.
מחיר למארז: 18-20 ש"ח.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

טבחה בחצילים טריפולטאי!