70 שנה של מסורת 'על האש'!


 כך נחגוג את יום העצמאות עם מטעמים מבית  "בלדי "


יום העצמאות הוא זמן מצוין לאירוח בחוץ. מדליקים את המנגל, קונים הרבה בשר ומזמינים את החברים ובני המשפחה בהמוניהם. נשמע פשוט? מי שאירח אצלו יודע שהרבה פעמים זה נגמר בעוגמת נפש. קבבים ושיפודים שנשרפו יתר על המידה, אורחים מזיעים שחם להם ורק רוצים לברוח למזגן, כמויות אוכל שנקנו בהרבה כסף ונזרקו לפח וטראומה של מארח שבסך הכל רצה לעשות כיף לחבר'ה ולהשוויץ בגריל החדש.
לא קונים נקניקיות, המבורגרים, סטייקים או שיפודים לפי בן אדם, אלא לפי משקל. החישוב של הבשר הוא 250-300 גרם בשר לבן אדם בממוצע במידה ויש לידו גם קצת סלטים ופחמימות. אם יש הרבה ילדים ניקח בחשבון כ- 150-200 גרם לילד. אם מארחים 10 מבוגרים למשל, קונים 3 קילו של בשר מגוון.
• . כשהבשר יורד מהאש חותכים אותו- נקניקיות לפרוסות, שיפודים מורידים מהשיפוד ואת הסטייק חותכים לרצועות ומגישים לאורחים על קרש או מגש. באופן זה כולם טועמים מהכל, קל יותר להמשיך ולאכול בהנאה ונמנעים מזריקה מיותרת של בשר.
• אין בעיה לקנות את הבשר הטרי או הדגים מראש ולהקפיא בתנאי שהקצב או מוכר הדגים דואגים לארוז אותם היטב בוואקום או בניילון נצמד כך שלא יחטפו כוויות קור במקפיא. תנאי נוסף הוא הפשרה איטית ומבוקרת במקרר כיומיים מראש. אם מבצעים נכון את שני התנאים האלה, לא פוגעים באיכות הבשר.
• ליד הבשר קונים פיתות וירקות קטנים שיעלו על שיפודים וייצלו. פילץ דוגל בשיטה של ארוחה שלמה על הגריל שלא מצריכה עבודה נוספת במטבח הביתי ומקלה על האירוח (הסבר בהמשך). .
2. דואגים לתנאים נוחים. אחד הדברים החשובים שלא תמיד לוקחים בחשבון. כשלא נוח לאורחים הם ירצו ללכת ולא ייהנו מהאוכל. אם מארחים ביום צריך לדאוג לצל: מקום מוצל בו ימוקמו השולחנות, שימוש בשמשיות במידת הצורך או בדי לייקרה מתוחים מעל. אם מדובר ביום קיץ חם רצוי לדאוג גם למאווררים גדולים. אירוח בערב דורש ארגון מראש של תאורה מתאימה ונרות נגד יתושים. בערבים קרירים רצוי להיערך עם פטריית חימום (ניתן להשכיר או לקנות משהו פשוט יותר ולא יקר).
3. שימוש בכלים חד פעמיים טובים זו לא בושה. יש היום מגוון גדול ובאירוח בחוץ זה מאוד נוח וקל. דואגים להצטייד מראש בהתאם.
4. דואגים לפחי אשפה. מפזרים פחי אשפה גדולים עם שקיות ניילון כדי להימנע משאריות שעומדות זמן רב על השולחנות או מניירות שמתעופפים באוויר. רלוונטי במיוחד באירוח בכלים חד פעמיים.


השנה במיוחד לרגל חגיגות ה-70 למדינת ישראל, חברת המזון הוותיקה 'בלדי' נערכת עם סדרת 'הקצביה של בלדי ', סדרת מוצרי בשר העשויים 100% ממרכיבים טבעיים וללא חומרים משמרים. סדרת 'הקצביה של בלדי', המתובלת בדייקנות מושלמת, מבוססת על יותר מ-100 שנות ניסיון וידע רב שנצבר לאורך השנים. כל מוצר בסדרה מאופיין בניחוחות וטעמים ייחודיים, טעמים מדויקים המזכירים לנו טעמים של הקצב האישי מפעם.סדרת 'הקצביה של בלדי' מבוססת על חומרי הגלם הטובים ביותר ועל מתכונים שמנצחים כל פעם מחדש !!!



בין מוצרי הסדרה תוכלו למצוא:

קבב רומנימאופיין בטעם של שום טרי ופיקנטיות מעודנת מגיע במארז של 600 גרם.

קבב ביתישילוב מנצח של בצל טרי, בצל מטוגן, פטרוזיליה טרייה ושום טרי איכותיים ביותר, בעלי מרקם וטעם מעולה ומיוחד מגיע במארז של 600 גרם

קבב טלה וצנובר: מאופיין בניחוח עדין של טלה,  שילוב של חומרי גלם מעולים, עשבי תיבול טריים , בצל מטוגן וצנוברים קלויים. מגיע במארז של 600 גרם

קבב על מקל קינמון: התערובת העשירה של הבשר מקובבת באופן ידני על מקל הקינמון שמעניק ארומה מיוחדת ורמז עדין למתיקות, מגיע במארז של 520 גרם

קבב בלדי: קבב הדגל של המפעל, קבב בקר עם פטרוזיליה טרייה, בצל טרי וצנובר עם תערובת תבלינים ייחודית, מגיע במארז של 500 גרם

נקניקיות צ'וריסוס: נקניקיה שמתפצחת בפה מתערובת של תבלינים ייחודית, חומרי גלם מעולים ואיזון טעמים מושלם, מגיעות במארז של 600 גרם

נקניקיות מרגז: מאופיינות בטעמים מאוזנים באופן מדויק וחריפות מתונה, מגיעות במארז של 500 גרם

נקניקיות מיני מרגזמאופיינות בחריפות מודגשת, מיקס תבלינים מושלם וטעם של עוד, מגיעות במארז של 500 גרם .

המבורגר4 יח' של המבורגר מעולה בתיבול בסיסי ואחוז שומן מדויק שתורם לטעם ועסיסיות הקציצה, חומרי גלם מעולים ,בעובי 5 מ'מ היוצרים קציצה מושלמת. משקל מארז 480 גרם .


שיפודי פרגיות מתובלים: מארז נתחי פרגיות משופדים על שיפוד עץ איכותיים , ארוזים אחד אחד  , מקוצבים במקצועיות ומתובלים בניחוח של תבליני שווארמה . משקל מארז 500 גרם 

שיפודי פרגית500 גרם של נתחים משופדים המקוצבים בתשומת לב מקצועית, באופן אחיד ונכון לגריל מוצלח.

מלבד שיפודי הפרגית כל הסדרה מתובלת בדייקנות עם מיטב התבלינים, את שיפודי הפרגית רצוי לעטוף במרינדה כדוגמת : פלחי לימון קצוצים , עלי כוסברה, קוביות בצל סגול  ,אננס (אפשרי משומר), מלח, פלפל שחור גרוס, נענע, כמון, פפריקה, שמן זית ולימון- יש לשמור בקירור כ 3 שעות .  מרינדה היא משרה לבשר שמטרתו היא לרכך את הבשר ולהעשיר אותו בטעמים, בשונה מרטבים לבשר שמטרתם היא להוסיף טעם לבשר מבושל. המרינדות הטובות ביותר מכילות בדרך כלל ארבעה מרכיבים: תבלינים ועשבי תיבול טריים, מלח בצורותיו השונות (סויה וכו'), שמן, וסוג של חומץ.

את המוצרים ליום העצמאות ניתן להשיג ברשתות השיווק המובחרות כגון : מגה, יינות ביתן, טיב טעם, רמי לוי, פרש מרקט, ויקטורי, יוחננוף, מחסני השוק, סופר ספיר, סופר ברקת, סלאח דבאח ומרכז המזון.

במחירים הנעים בין 21.90 ₪ ועד 24.90 ₪ למארז המבורגר
ושאר המוצרים בסדרת הקצביה בין 24.90 ₪ ועד 27.90 ₪ למארז.

טיפים באדיבות הקצבים של בלדי לטיפול בבשר לקראת יום העצמאות :

את הבשר יש להפשיר באופן מבוקר - (טמפ' 0-4 מעלות)  במקרר יום לפני הצלייה.

לפני הצלייה יש להוציא את הבשר מהמקרר כשעה לפני כדי להגיע לטמפ' עבודה - בשר קר / קפוא מתכווץ ומתקשה כשמונח על הגריל

את משטח הצלייה יש לשמן במעט שמן על מנת  שהבשר לא ידבק וכתוצאה מכך יתפרק כאשר מנסים להפוך לצלייה בצד השני.

צלייה על גריל פחמים מתבצעת רק אחרי שהפחמים נעטפים באפר לבן, אין לצלות על אש גלויה או בחום גבוה זה שורף את הבשר והשומן ומעניק לבשר טעם של חריכה מוגזמת וארומה לא נעימה

בסיום הצלייה יש להניח את הבשר למנוחה דקה- שתיים למרות שכולם רעבים ...המנוחה מביא את הבשר למרקם יותר טוב  (פחות 'תפוס') ולטמפ' אכילה סבירה.

חברת בלדי, המתמחה בעיבוד, ייצור, ייבוא ושיווק של מוצרי בשר, בקר, עוף דגים וירקות קפואים, פועלת בישראל כבר למעלה מ- 100 שנה.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

טבחה בחצילים טריפולטאי!