קיצ"רי תבשיל אורז ועדשים

קיצ’רי עירקי 

קיבלתי מארז אורגני ממהדורת green . יש בשופרסל מחלקה ירוקה הכול אורגני  אכותי טרי וגם לא יקר מארז כזה עולה רק 30 שקל  שווה במיוחד. אז החלטתי ללכת על השילוב המנצח אורז ועדשים כתומות.
מצרכים
כמו מג’דרה אבל יותר טעים. זו הגירסה העירקית והמתובלת לתבשיל עדשים ואורז


החומרים הדרושים:
1 כוס אורז שופרסל
חצי כוס עדשים כתומות שופרסל
1 בצל קצוץ
5 כפות שמן  שופרסל
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים

וגם:
עוד 5 כפות שמן 
10 שיני שום מעוכות
1 כפית כורכום
1 כף כמון
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
אופן ההכנה
1. שוטפים יחד את האורז והעדשים. משרים במים לשעה. מסננים.

2. מזהיבים בסיר את הבצל בחמש כפות שמן. מוסיפים את האורז, העדשים ורסק העגבניות. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עד שהאורז מוכן (15-20 דקות).

4. בינתיים מזהיבים את השום בשמן (זהירות, לא לשרוף!). מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש. מערבבים לתוך תבשיל האורז המוכן.

5. מגישים כך, או שמקשטים בכף יוגורט או באפונה רתוחה, בשביל הצבע.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה