עלי חוביזה ממולאים





עלי חוביזה

1/2 2 כוסות (500 גרם) אורז
3 עגבניות מגוררות
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כפית מלח

לבישול
2 בצלים פרוסים
כף סילאן
3 עגבניות פרוסות
2-1 לימונים פרוסים (תלוי בגודל הסיר)
10-8 שיני שום
1 כפית מלח
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית


משרים את האורז במשך כ-10 דקות במים ומסננים.
מערבבים את האורז עם העגבניות המגוררות, השום, שמן הזית, הפלפל והמלח.
מניחים בתחתית סיר שטוח מחצית מפרוסות הבצל.  מחצית מפרוסות העגבניות, מחצית מפרוסות הלימון ולבסוף מחצית משיני השום.
ממלאים את עלי הגפן: או עלי חוביזה פורשים עלה (או 2 עלים, אם הם קטנים) כשצדו המבריק פונה כלפי מטה והפטוטרת פונה אליכם. מניחים קצת מעל הפטוטרת כפית מלאה מהמילוי. מקפלים את העלה מימין ומשמאל על המילוי, ומגלגלים – מתחילים מהצד הקרוב אליכם.
מסדרים על הירקות שכבה צפופה ככל האפשר של עלי חוביזה ממולאים.
מניחים על עלי החוביזה את יתרת הירקות. מסדרים מעל שכבה צפופה נוספת של עלי החוביזה ממולאים.
מפזרים בסיר את המלח ומזלפים מעל את השמן. מוסיפים מים עד לגובה המרכיבים שבסיר. מניחים מעל צלחת.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה, עד שכל המים שבסיר נספגים בממולאים.
הופכים את תכולת הסיר על מגש עגול או צלחת גדולה ומגישים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה