קובניות מתכון מתימן!



 



  • ק"ג קמח מנופה 
  • כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 650 מ"ל מים
  • כף מלח מלח
  • קצח  ושומשום לקישוט

חומרים לפתיחת הבצק:

  • כ- 70 גרם סאמנה (חמאה מזוקקת ומעושנת)/חמאה מומסת
  • לציפוי מעל: קצח
  • אפשר לקנות גהי חמאה מוכנה  נמצאת בבתי טבע
  • או חמאה רגילה 


ההכנה


  • בקערת המיקסר עם וו לישה נשים קמח  מים, שמרים וסוכר ןמלח מעט שמן 
  •  עד להיווצרות בצק אחיד
  • , הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע
  • התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מהקערה, יוצרים כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת מעט ומכוסה במגבת

מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד אשר הוא מכפיל את נפחו

  • לוקחים חתיכת בצק , שמים במרכזה רבע כפית סאמנה ופותחים את הבצק לצורה מלבנית, מגלגלים לצורת רולדה ויוצרים צורת קשר ע"י הכנסת קצה אחד של בצק לתוך לולאה שיצרנו
  • התפחה שנייה 30 דקות: משמנים את כל דפנות התבנית בחמאה ומסדרים את הקובניות אחת ליד השנייה, מפזרים מעל קצח ומתפיחים כחצי שעה
  • אפייה: בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, אופים כ-15 דקות עד להזהבה של הבצק.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!