קובניות מתכון מתימן!
- ק"ג קמח מנופה
- כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 650 מ"ל מים
- כף מלח מלח
- קצח ושומשום לקישוט
חומרים לפתיחת הבצק:
- כ- 70 גרם סאמנה (חמאה מזוקקת ומעושנת)/חמאה מומסת
- לציפוי מעל: קצח
- אפשר לקנות גהי חמאה מוכנה נמצאת בבתי טבע
- או חמאה רגילה
ההכנה
- בקערת המיקסר עם וו לישה נשים קמח מים, שמרים וסוכר ןמלח מעט שמן
- עד להיווצרות בצק אחיד
- , הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע
- התפחה ראשונה: מוציאים את הבצק מהקערה, יוצרים כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת מעט ומכוסה במגבת
מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד אשר הוא מכפיל את נפחו
- לוקחים חתיכת בצק , שמים במרכזה רבע כפית סאמנה ופותחים את הבצק לצורה מלבנית, מגלגלים לצורת רולדה ויוצרים צורת קשר ע"י הכנסת קצה אחד של בצק לתוך לולאה שיצרנו
- התפחה שנייה 30 דקות: משמנים את כל דפנות התבנית בחמאה ומסדרים את הקובניות אחת ליד השנייה, מפזרים מעל קצח ומתפיחים כחצי שעה
- אפייה: בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, אופים כ-15 דקות עד להזהבה של הבצק.
תגובות
הוסף רשומת תגובה