עוגת סולת תפוזים וקוקוס


עוגת סולת קוקוס תפוז מאת פנינה מנצור

מצרכים למתכון:

2 ביצים גודל L

כוס (200 גר') סוכר לבן

כוס (200 גר') שמן קנולה

כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים

כוס (140 גר') קמח לבן

כוס (200 גר') סולת

כוס (100 גר') קוקוס

1.5 כפיות אבקת אפייה


לסירופ סוכר:

מיץ מלימון שלם

כוס (240 מ״ל) מים

כוס (200 גר') סוכר לבן

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד בערך 3 דקות

מוסיפים את השמן לאט לאט בזרם איטי ותוך כדי הקצפה, ומיד אחריו את מיץ התפוזים.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, קוקוס, סולת 

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות.

העוגה מוכנה כשקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.

כשהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר:

בסיר קטן מרתיחים מים וסוכר, מוסיפים מיץ לימון מבשלים עוד כדקה ומסירים מהאש.

כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את כל כמות הסירופ.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה