תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים!
חברת "אחוה", יצרנית הטחינה
המובילה בישראל, יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מגישים לרגל ראש השנה מנה חגיגית
ומיוחדת של תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים, בשילוב טחינה גולמית. מנת קינוח
נפלאה במילוי מתוק וקראנצ'י שתקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה של טעמים ויופי להנאת
כולם.
שנה טובה ומתוקה!
מצרכים (ל-7 מנות):
7 תפוחי עץ
1 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
1 מקל קינמון
1 כפית קינמון
למילוי
1/2 כוס שקדים קצוצים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס צימוקים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כף סילאן
5 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים
בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.
2. בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר,
מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת "אל-דנטה" (לא רך מידי ולא קשה מידי).
מסננים את המים לאחר הבישול.
3. טוחנים גס את האגוזים והשקדים.
מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים
תגובות
הוסף רשומת תגובה