קוסקוס מסולת במיקרו !


אמא שלי זכרונה לברכה היתה קמה כל יום שישי בחמש בבקר כדי להכין את הקוסקוס האמיתי הטריפולטאי , מדוע מוקדם כי להכין קוסקוס אורגינל לוקח כשעתיים,  היום החיים שלנו מלאים במשימות, וזמן  הוא זמן יקר, ולכן ניסיתי את המתכון וזה פשוט הצליח לי כמו אמיתי ממש טעים אף אחד לא שם לב שזה מהמיקרו נסו בעצמכם וספרו לי איך יצא.



המצרכים

שלוש כוסות מים  רותחים
שלוש כוסות סולת
 רבע כוס שמן 
כף מלח  לפי הטעם 

מכניסים לסיר פיירקס את הסולת והשמן והמלח מערבים בידים עד שכל הגרגרים מצופים בשמן . ואז מוסיפים את המיים הרותחים. מכניסים למיקרו  עם מכסה לארבע דקות, במיקרו עוצמה גבוהה מוציאים מפוררים במזלג מכניסים לעוד ארבע דקות, חוזרים על הפעולה שוב מפוררים במזלג פעם אחרונה נותנים לנוח עד שמתקרר ואז מעבירים דרך מסננת קוסוקוס ויש לכם קוסקוס לתפארת.
תנסו וספרו לי איך יצא לכם. והאמת אל תספרו לאף אחד שזה במיקרו שיחשבו שעבדתם קשה להכין .


רוטב לקוסקוס
1 בצל גדול
3 קישואים
4 גזרים
4 תפוחי אדמה
1 בטטה
1 נתח דלעת 
1/2 ראש כרוב
3 כוסות גרגרי חומוס קפואים
2 גבעולי סלרי עם העלים
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
כף פפריקה מתוקה וקצת חריפה למי שאוהב קצת חריף
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית גדושה כורכום
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
מלח ופלפל
מעט שמן קנולה לטיגון

ההכנה
מטגנים בצל ואחרי שמזהיב מוסיפיפ תבלינים וירקות ומים עד גובה הירקות . לאחר שבודקים במזלג את הגזר יועים שהכל מוכן . בתאבון!



closeאופס אינך מחוברנראה שלא התחברת לאתר בישולים. כדי לשמור מתכון, עליך להתחבר או להירשם.להרשמהכבר הצטרפתם?

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!