יש סופר על ויש מזון על הנה משהוא שיבטיח לכם המון בריאות

אחרי כל האוכל שאכלתי בפסח טעמנו מהכול עכשיו חיפשתי איף לצ"פר את הגוף שלו במשהו טוב שיגיד לי תודה אז מצאתי .

הכירו את הצ'יה: זרעים שחורים וקטנים שמקטינים את הסיכון לסרטן ומחלות, תורמים לדיאטה ובאופן כללי מכילים רק דברים טובים. בני המאיה כבר גילו אותם מזמן, עכשיו הם כובשים גם את המטבח המודרני. אז מה כל כך טוב בהם ומה אפשר לעשות איתם?: הוא מפוצץ בחומרים מזינים ובעל השפעה חיובית על הגוף וגם על המוח, ומדובר, כנראה, באחד המאכלים הבריאים על פני  כדור הארץ. אם לא שמעתם עליהם עדיין – הכירו את זרעי הצ'יה: זרעים שחורים וקטנים שמקורם בצמח הסלביה היספניקה, סוג של מנטה, הגדל בעיקר בדרום אמריקה. הזרעים היוו מרכיב חשוב בתזונה של האצטקים ושל בני המאיה כמקור לאנרגיה זמינה (המילה צ'יה בשפת המאיה פירושה כוח), אך למרות היותם מצרך תזונתי עתיק יומין, רק לאחרונה זוהו הזרעים כמזון על מודרני, שבשנים האחרונות צובר תאוצה בכל העולם.  אפשר להוסיף אותו לכל דבר כפית ביום לכל מאכל חלבי בשרי פרווה אין לו טעם וזה מצוין שלא מרגישים אותו בכלל באוכל נסו ותודו לי  כשעייפות נוחתת עליכם קחו כפית אחת ותרגישו איך הכוחות חוזרים אליכןם סוג של זריקת מרץ.


הרבה חומרים מזינים, מעט קלוריותבמנה של 28 גרם (בערך שתי כפות) תמצאו 11 גרם סיבים, 4 גרם חלבון ו-9 גרם שומן, חמישה מתוכם הם אומגה 3. בנוסף, מכילים הזרעים סידן, מנגן, מגנזיום וזרחן בכמויות שמהוות אחוז נכבד מהכמות מומלצת ליום, וגם כמויות יפות של אבץ, אשלגן וויטמינים B1 B2 ו- B3. די מדהים, בהתחשב בעובדה שהמנה מכילה בסך הכל 137 קלוריות ורק גרם אחד של פחמימות, ואם מורידים את הסיבים שכנראה שבסופו של דבר לא יצטברו כקלוריות בגוף, מסיימים עם 101 קלוריות בלבד. אם זה לא מספיק אז הצ'יה היא דגן מלא, בדרך כלל בגידול אורגני, ונטולת גלוטן.


זרעי צ'יה עשירים בחומרים נוגדי חמצוןזרעי הצ''יה עשירים בנוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים) הנלחמים ברדיקלים חופשיים, ובכך מאטים הזדקנות ומפחיתים את הסיכון לסרטן ומחלות שונות. בעוד צריכת נוגדי חמצון דרך תוספי תזונה לא ממש אפקטיבית, צריכתם דרך מזון של ממש נחשבת יעילה בהרבה ובעלת השפעה חיובית על הגוף.
כמעט כל הפחמימות בצ'יה הן סיבים11 מתוך 12 הגרמים של הפחמימות שתמצאו ב-28 גרם צ'יה הן סיבים, שלא מתעכלים בגוף, לא משפיעים על רמת הסוכר, ולא נחשבים למעשה כפחמימה. בגלל כמות הסיבים שבה, הצ'יה יכולה לספוג מים בכמות של פי 10 - מה שגורם לה לקבל מרקם של ג'ל שמתרחב בקיבה. התכונה הזאת מגבירה את תחושת השובע שלנו, ומעבר לכך הסיבים גם "מאכילים" את חיידקי המעיים הידידותיים לאדם.  
הצ'יה מכילה הרבה חלבוןאבל גם כמות מספיקה של חומצות אמינו, שעוזרות לגוף להשתמש בחלבון (פרוטאין). לחלבון תכונות חיוביות רבות ובין היתר הוא משפיע על תחושת השובע, מקטין את התשוקה לנשנושי לילה ומצמצם מחשבות אובססיבית על אוכל.
הצ'יה אמורה לעזור לדיאטהבעיקרון, השילוב של סיבים וחלבון אמור לתורם לירידה במשקל בעיקר בשל יכולתם לגרום לתחושת שובע, אבל תיאוריות לחוד ותוצאות לחוד: מחקרים שניסו לקשור בין צ'יה לירידה במשקל הניבו תוצאות מאכזבות. אז נראה שרק להוסיף צ'יה לתפריט שלכם לא ממש יועיל לדיאטה, אבל סביר להניח שאם תשלבו אותה בתפריט מתאים ובאורח חיים בריא, ההרכב התזונתי שלה ייתן יד ויתרום למאמץ המשותף בדרך לירידה במשקל.



.
הצ'יה יכולה לצמצם את הסיכוי למחלות לב ולסכרתגם במקרה הזה, הצ'יה לא יכולה לבד: בגלל השילוב המנצח של סיבים, פרוטאין ואומגה 3 הצ'יה אמורה להפחית את כמות הטריגליצרידים בדם, להגביר את כמות הכולסטרול הטוב ובכך לצמצם ולמנוע מחלות, אבל מחקרים מצאו כי העסק עובד רק כשמשלבים אותה בתזונה בריאה באופן כללי. להמשיך לאכול ג'אנק אבל להוסיף כמה כפות צ'יה מהצד לא יעזור לכם.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה