מרק קניידלך בשרי !


  •  לכבוד פסח אני אוהבת ומחכה לקניידלאך האלה אני שדרגתי אותם עם מעט בשר טחון יוצאים רכים וטעימים  

  • קניידלך משודרגים בבשר טחון

  • 1 בצל לבן
  • 1 סלרי
  • 3 גזרים
  • 1 לפת
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 3 עלי דפנה
  • תפוח אדמה
  • 2 קשואים
  • בטטה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
  • מלח, פלפל
  • חומרים לקניידלך (כ-20-25 יחידות):
  • 250 גרם קמח מצה שופרסל
  • 4 ביצים, מופרדות לחלמון ולחלבון
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1/3 כוס שמן  שופרסל
  • מלח, פלפל
  • בשר טחון

אופן ההכנה

  •  מטגנים בצל ומוסיפים את  הירקות  ומיים אבקת מרק כרכום  פלפל שחור ומביאים לרתיח ומבשלים לפחות כשעתיים.
  •  מסננים את הציר שהתקבל, ומניחים בצד.
  • מכינים קניידלעך: מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף רך.
  •  מוסיפים את יתר החומרים, חוץ מקמח המצה, ובוחשים היטב.
  •  מוסיפים בהדרגה את קמח המצה הבשר הטחון וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת עסה אחידה ורטובה. מתבלים במלח ופלפל.. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות. מבשלים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, עד שהקנידלך צפים. מוסיפים מרק ואת הירקות  לצלחת בתאבון

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!