בסטיל טריפולטאי

  •  בסטיל לביבות תפוח אדמה ממולא בבשר -20-25 יחידות:

  • 8-9 תפוחי אדמה גדולים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • ⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ⅓ כוס כוסברה קצוצה

  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1 כפית תבלין קציצות (רצוי ראס אל חנות)
  • ½ כפית קינמון
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 חלמון ביצה
  • לטיגון:
  • שמן לטיגון חצי עמוק
  • 1 חלבון ביצה

  • 1 כוס קמח רגיל או בפסח קמח מצה שופרסל

  • . מכינים תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה על אש גבוהה בסיר עם מים עד לכיסוי, עד שהם מתרככים. מסננים. מקלפים ומועכים למחית רכה (פירה).
  • 2. מכינים את תערובת הבשר: במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • 3. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מקבל גוון בהיר.
  • 4. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, התבלינים. מקררים. מוסיפים חלמון ומערבבים.
  • 5. הרכבת הבסטיל: לוקחים חופן פירה, משטחים על כף היד, מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים בעזרת הידיים את המחית מעל הבשר ליצירת הבסטיל.
  • 6. במחבת רחבה ועמוקה מחממים את השמן.
  • 7. בצלחת עמוקה מערבבים את חלבון הביצה, 
  • 8. מגלגלים את הבסטיל בקערה עם קמח, טובלים בתערובת החלבון ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד שהבסטילים מאדימים מכל הצדדים. בתאבון

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!