יויו עוגיות מרוקאיות!

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית


יויו - עוגיות מרוקאיות מבצק  מטוגן


עוגיות חגיגיות בצורת חישוקים, שמטגנים, טובלים בסירופ ואחר כך מצפים בקוקוס טחון. הן מוגשות בשמחות וחגים  בעיקר פורים וחנוכה
חומרים ל-25 עוגיות:
לבצק:

4 ביצים
4 כפות (1/4 כוס) שמן שופרסל
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
2 כפות סוכר
560 גרם (4 כוסות) קמח שופרסל
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מלימון אחד
לציפוי:
 כוס קוקוס טחון
 מכינים את העוגיות: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה לבצק חלק ומעט שמנוני. + מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. בעזרת קורצן קטן יותר קורצים עיגול פנימי בקוטר כ-2 ס”מ ומוציאים אותו, כך שנוצרת טבעת בצק.
+ מטגנים את הטבעות משני הצדדים בשמן עמוק וחם עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
+ טובלים את העוגיות בסירופ וקוקוס: מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון כ-5 דקות לסירופ צמיגי ומעט זהוב. מצננים קלות.
+ טובלים את העוגיות החמות בסירופ החמים ומייד לאחר מכן בקוקוס. שומרים בכלי סגור. אפשר להכין עד יום מראש. אחר כך העוגיות מתחילות לאבד מפריכותן.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה