להרגיש כמו נפוליאון !

מאפה בצק עלים עם מילוי גבינות נפוליאון


מצרכים

  • 300 גר' בצק עלים מופשר שופרסל
  • מעט קמח לרידוד
  • 400 גר' גבינת נפוליאון עם פלפלים ופפריקה
  • 3 גמבות קלויות וקלופות פרוסות חציל מטוגן
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חלמון ביצה להברשה
  • שומשום שופרסל
הכנה
חותכים את הבצק לשלושה מלבנים ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 50 על 30  ס"מ . מספרים במרכז המלבן את הגבינה. משאירים שוליים של חמישה ס"מ מכל צד. מסדרים על הגינה חתיכות גמבה וחצילים  ובניהם על י בזיליקום. ממליחים ומפלפלים. סוגרים את הכרוכית צד על צד- ימין על שמואל .
מורחים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום. אופיים בחום בינוני - 180 מעלות למשך כ 30 דקות עד שיזהיב.
בסיום האפייה מתקבל מאפה ריחני, מפנק במיוחד המתאים לכל אירוח  חלבי, מנה נהדרת כמו של שף צרפתי רק אצלכם בבית.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!