אם טיילתם בבורגונדי עכשיו גם תאכלו

מצרכים לפשטידה מלקט ירקות קפואים


  • 1 לקט ירקות בורגנדי שופרסל

  • 1 גביע קוטג' או גבינה לבנה מכל סוג, אפשר בטעמים ואפשר מעט אחרי שתאריך התפוגה חלף
  • 1 גביע שמנת חמוצה, או אשל/גיל, או יוגורט, אפשר אחרי שתאריך התפוגה חלף
  • כ-1/2 כוס גבינה צהובה מכל סוג שיש לכם, אפשר שילוב של שאריות
  • 2-3 כפות קמח רגיל או פירורי לחם
  • 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • *תבנית בינונית, עגולה, מרובעת או מלבנית

פשטידה מלקט ירקות קפואים - אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית. 

2. שמים בקערה את כל החומרים חוץ מהירקות הקפואים. מערבבים היטב. מוסיפים את הירקות ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית. 

3. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש


יחבל בורגונדי (Burgundy) הוא אחד האזורים המשגשגים ביותר בצרפת, אם לא המשגשג מכולם. במאה ה-15 שלטו הדוכסים של החבל על אימפריה שכללה חלקים גדולים מצפון-מזרח צרפת, בלגיה והולנד עם הכנסה שרקונציה הצליחה להשתוות לה. היופי של החבל טמון בעובדה הפשוטה שבכל פינה ניתן למצוא הוכחות לעושר הזה, שבלט הן בתחומי החיים החילוניים והן בדתיים. זהו ללא ספק האזור העשיר ביותר בצרפת מכל בחינה אפשרית - היסטורית, תרבותית, כלכלית וגסטרונומית. נוסף על העושר שצויין, עשיר חבל בורגונדי בנופים יפים, כרמים, יימות משובחים ושפע של טירות ואתרים עתיקים. הצבעים שיש בפשטידה השלוה הירוק של הברוקולי הכרובית הלבנה הגזר הכתום זה בדיוק הצבעים שיש בנוף המקסים של בורגונדי תתאהבו ברגע שתאכלו דמינו את עצמכם בצרפת בתאבון.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה