קוסקוס עם מרק ירקות

שלום חברים שלי המון מבקשים מתכון לקוסקוס והרי אני טריפולטיאית ואיך לא חשבתי לפרסם מתכון  אז לעולם לא מאוחר והנה מתכון טעים שאני אוהבת במיוחד

טריפולטאית אז הנה מתכון שאני אוהבת במיוחד

מצרכים לקוסקוס עם מרק ירקות


  • לקוסקוס:
  • 1 ק"ג סולת
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1 כוס מים נוספת
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • למרק:
  •  קופסת שימורים  גרגרי חומוס  שופרסל
  • 4 גזרים
  • 4 קישואים 
  • 4 חתיכות דלעת (כ-1/2 ק"ג)
  • 1/2 דלורית
  • 1 ראש סלרי עם עלים
  • 2 לפת
  • 2 בצלים
  • 2 ליטר ציר ירקות/מים
  • 1/2 כרוב
  • שמן
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • כורכום יש ושמים מעט קנמון למי שאוהב ממש טיפונת .

קוסקוס עם מרק ירקות - אופן ההכנה

 חותכים את הירקות לחתיכות גדולות ככל הניתן, בבצלים מסמנים חריצים בצורת איקס, לא עד הסוף, ומשאירים אותם שלמים. 

הכנת הקוסקוס. 

. מכינים את הקוסקוס: מעבירים לקערה מעט סולת, מרטיבים במים בעזרת האצבעות ומערבבים עם הידיים בצורת גריפה. מוסיפים עוד מים ומפוררים גושים אם נוצרו. בכל פעם מוסיפים עוד סולת ועוד מים, כאשר מקפידים לא לשפוך את המים ישירות על הסולת אלא לפזר עם האצבעות. ממשיכים לערבב עם הידיים ולפורר את הגושים. מי שאוהב קוסקוס דק או שאינו מיומן יכול להשתמש בנפה מיוחדת המיועדת לקוסקוס, המוציאה קוסקוס דק ואחיד (אפשר להשיג בשווקים השונים). מי שאוהב את הקוסקוס עבה יותר יכול לפורר אותו עם הידיים. 

. אחרי הניפוי מאדים את הקוסקוס במשך 40 דקות. בדרך כלל משתמשים בסיר כפול המיועד לקוסקוס, כאשר בסיר עצמו מתבשלים גרגרי החומוס ומעל, במסננת, הקוסקוס. אבל אם אין סיר כזה, ניתן להשתמש במסננת צפופה שתשב על הסיר ותהיה מכוסה ובכל מקרה אסור שהקוסקוס ייגע במים. 
. בזמן שהקוסקוס מתאדה, מכינים את המרק: מטגנים את הגזר, הלפת, הבצל, הסלרי והקישואים, במשך כמה דקות. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים על להבה גבוהה במשך 40 דקות. 

 בינתיים חוזרים לקוסקוס: אחרי 40 דקות של אידוי מעבירים את הקוסקוס לקערה, מוסיפים 1 כוס מים, 1/2 כוס שמן וכף מלח, מערבבים ומכסים במגבת למשך 5 דקות, על מנת שהקוסקוס יספוג את הטעמים. 
. חוזרים למרק: מוסיפים את הדלעת, הדלורית, עלי הסלרי והכרוב, מתבלים במלח, פלפל, וכורכום. מוסיפים את גרגרי החומוס, מבשלים עוד 30 דקות. 

 מאדים את הקוסקוס בפעם השניה באותה הדרך, הפעם במשך 30 דקות ללא מכסה. 

 מגישים בצלחת גדולה, כאשר הקוסקוס למטה, עליו הירקות ומעל מוזגים את המרק, מחכים 5-10 דקות עד שהקוסקוס יספוג את הטעמים, ואז מגישים. בתאבון ספרו לי איך יצא לכם.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה