מרק קנידלאך כשר לפסח!

 

אצלנו בבית, בכל פסח, אוכלים . מרק קניידלך עם כדורים רכים ושמנשמנים.אמא שלי ז,ל היתה מכינה אותם כדי שנשבע כי פסח כשהיינו ילדים קטנים לא היתה כל האופציה של דברים כשרים, היה ממש מבחר מועט, ולכן כל הזמן היינו רעבים והיינו משגעים אותה. אז היא החליטה להכין כופתאות כאלה טעימות.היא שמה בכןפתאות שמיר קצוץ. וזה ממש שדרג אותם.

אין לי מושג איך זה קרה ומתי זה התחיל. אבל יש משהו בטעם של הכדורים האלה, שוחים בתוך מרק ירקות עשיר וצלול שכנראה עושה את זה לכולנו.

בכל שנה, ילדיי ועכשיו נכדיי מחכים להם . אנחנו אומנם טריפוטאי ובעל תימני אבל כבר מזמן כל המתכונים שייכים לכולם.

כי לא משנה איך תקראו לזה. העיקר שתכינו ותצרו זכרונות טעימים.



  • המרק

  • 3 יחידה גזר להכנת המרק
  • תפוח אדמה קוביות
  • 2 כף שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כוס מים חמים
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 יחידה סלרי
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 יחידה בצל
  • 1/4 כפית מלח פלפל
  • 1/4 כפית כרכום
  • 1 כף מרק עוף
  • מעט שמיר קצוץ
אופן ההכנה
  • 1

    2 כוסות קמח מצה.


  • 2

    2 כוסות מים חמים.


  • 3

    2 ביצים.


  • 4

    2 כפות שמן.


  • 5

    1/4 כפית מלח.



  • 1/4 כפית פלפל שחור.

 שמיר קצוץ
  •  



  • 7

    לערבב הכול חוץ מהביצים בסוף להוסיף ביצה טרופה אחת אחרי השניה לתת מנוחה של 15 דקות ואז בעזרת ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים הם תופחים.....


  • 8

    להכין מרק צח עם מלח פלפל מים עד שרותחים לשים את הקניידלך ל20 דקות רתיחה להוציא לשים בקערה ואז עם שלוב של מרק ירקות לשים בהגשה לא לשים עם המרק המוכן זה מלכלך את מי המרק . אם תרצו לשדרג את הקנידלאך טגנו בצל ותוסיפו לתערובת.ואפילו תשדרגו מעט עם מעט בשר טחון.




  •  

    לבשל הכול הכי טעים עם ציר בשר או עוף מוכן אם אין אז לשים מים רגילים לתבל מלח פלפל מרק עוף וכרכום בהצלחה ובתאבון ....אפשר להכין חצי מהכמות....


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!