מג'דרה גלילית עם נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית, בטטות צלויות, וטחינה יוגורט !


מצרכים (4 מנות) :
- 1 כוס עדשים שחורות/ירוקות ( עדיף שחורות אבל לא חובה
- 1 כוס בורגול גס
- 3 בצלים חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סילאן )לא חובה (
- 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
- כף חומץ בלסמי
- קורט מלח, קורט צ'ילי חריף גרוס ) לא חובה (
- 2 קופסאות " סטארקיסט נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית מעולה - מופרדים לנתחים עם מזלג
- חופן קטן צימוקים שחורים
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

להגשה:
- 3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם 3 כפות יוגורט ו2 כפות מים
- 3 כפות שקדים פרוסים או בוטנים או שומשום
אופן ההכנה:
  1. מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים קרים ) כ10 ס"מ מעל העדשים (, מרתיחים, מכסים ומבשלים
    כ25-20 דקות עד שהעדשים מתרככות אבל שומרות על צורתן. מסננים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול.
  2. מעבירים את הבורגול לקערה. מכסים במים רותחים, מכסים בנייר כסף ומשרים כ15 דקות עד שמתרכך
    אבל עדיין שומר על צורתו. מסננים.
  3. מחממים תנור ל180 מעלות, מערבבים את הבטטות עם 2 כפות שמן זית, מעבירים לתבנית תנור וצולים
    כ20 דקות עד שהקוביות מתרככות. ניתן גם להכניס את הבטטות לכלי שמתאים למיקרוגל ללא שמן
    הזית ולהפעיל בעוצמה מקסימלית כ6-5 דקות
  4. מחממים היטב סיר רחב, מוסיפים כף שמן זית ולאחריו את הבצל ומטגנים כ10 דקות עד שמשחים. ניתן
    להוסיף כף מים בכל פעם שרואים שהבצל מתחיל להידבק. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה
    נוספת. ) ניתן להשתמש במקום בבצל מיובש ללא שמן (.
  5. מעבירים לסיר את העדשים והבורגול, הסילאן, חצי כוס ממי הבישול של העדשים, את הבטטות הצלויות את הצימוקים ואת המלח והצ'ילי.
  6. מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את נתחי הטונה ואת הפטרוזיליה ומערבבים.
  7. מכבים את האש ומפזרים מלמעלה מעט טחינה-יוגורט ושקדים פרוסים,


מומלץ להגיש לצד סלט ירקות

סלט שרי צבעוני, עלי בייבי ברוטב בלסמי ובתוספת טונה

בשמן זית



מצרכים
קופסא טונה סטארקיסט בהירה בשמן זית
תערובת עגבניות שרי חצויות מסוגים שונים
עלי בזיליקום קרועים
עלי בייבי
גרעיני דלעת קלויים


אופן הכנה


  1. הכנת הרוטב: מערבבים 3 כפות שמן זית, 1 כף חומץ בלסמי, 1 כף דבש ומלח.
  2. מערבבים את כל המצרכים בקערת סלט ושופכים מעל רוטב.

סלט בורגול עדשים, גזר וטונה בשמן זית כתית מעולה


מצרכים
קופסא של סטארקיסט נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית מעולה
2 כוסות בורגול מושרה במים חמים
1 כוס עדשים חומות
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים קצוצים
2 גזר קלוף ומגורד
3 כוסות מים רותחים
מלח
פלפל
כמון


אופן הכנה
  1. משרים את הבורגול במים חמים כשעה. שוטפים ומסננים היטב.
  2. מטגנים את הבצלים עם השמן זית שסונן מהטונה עד שהם מזהיבים ומוסיפים את העדשים והמים.
  3. מרתיחים את המים, מוסיפים את המלח, הפלפל והכמון ומנמיכים את האש לאחר הרתיחה.
  4. מבשלים במשך 30 דקות להוסיף את הבורגול והגזר, מערבבים ומכבים את האש. משאירים מכוסה במשך 10 דקות, מוסיפים את נתחי הטונה בשמן זית ומערבבים קלות.

סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל הפועל החל מ-1999. החברה מקפידה על דייג של דגי טונה הגדלים בטבע ועל שיטות דיג העומדות בתקנים המחמירים של האיחוד האירופי. סטארקיסט מקפידה לא רק על בריאות המוצרים וטעמם אלא גם על הקפדה יתרה בנושאי בטיחות, איכות ובקרה. חומרי הגלם אותם סטארקיסט בוחרת למוצריה הינם חומרי גלם מובחרים- החברה משתמשת רק בפילה של הטונה, החלק האיכותי ביותר. מגוון מוצרי החברה הם ללא חומרים משמרים, מכילים חלבון קל ואיכותי לעיכול ומהווים מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים. לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה