בן הדפים!
לזניה חלבית
1 קופסת עגבניות מרוסקות גרנד איטלייה
1 בצל
2 ביצים
70 גרם גבינת פרמז´ן מגוררת
100 גרם גבינת פטה בולגרית מגוררת
1 קוטג´
דפי לזניה טריים מהמקפיא
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
קורט סוכר
אורגנוהכנההכנת רוטב העגבניות:
חותכים את הבצל לחתיכות דקות, מוסיפים למחבת שמן זית ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, וממשיכים לבשל על אש בינונית.
את שתי שינים השום כותשים ומוסיפים לרוטב.
מוסיפים מלח, סוכר, פלפל, ואורגנו לפי הטעם.
ממשיכים לבשל את התערובת עד לנקודת רתיחה, ולאחר מכן מורידים מן האש.
על מנת לקבל את המרקם המושלם והאחיד ללזניה יש לטחון את הרוטב במעבד מזון.
הכנת תערובת הגבינה:
מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג´ ו50 גרם גבינת פרמז´ן.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם הרצוי (כדאי בכמות מעטה..).
הרכבת הלזניה:
בתבנית מרובעת, מסדרים שכבה של אטריות שיכסו את כל התבנית.
יוצקים מתערובת הגבינה ומרוטב העגבניות (שליש מכל אחד) ומשטחים באופן שווה ואחיד על אטריות הלזניה.
מכסים בגבינת הפטה הבולגרית שהכנו מראש, ברפרוף (לא לכסות הכל - במגע קל).
באותו האופן של 1,2,3 חוזרים פעמיים נוספות.
ולסיום מפזרים את מה שנשאר מגבינת הפרמז´ן לתוצאה מקסימלית של הלזניה.אפשר להוסיף גבינה צהובה חתיכות גדולות בין הדפים זה משדרג כמו טוסט הגבינה נמסה וטעימה.
אפייה:
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כעשרים דקות בחום של 180 מעלות.
לאחר עשרים הדקות מורידים מן התבנית את נייר האלומיניום ונותנים ללזניה עוד עשרים דקות נוספות של אפיה.
1 קופסת עגבניות מרוסקות גרנד איטלייה
1 בצל
2 ביצים
70 גרם גבינת פרמז´ן מגוררת
100 גרם גבינת פטה בולגרית מגוררת
1 קוטג´
דפי לזניה טריים מהמקפיא
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
קורט סוכר
אורגנוהכנההכנת רוטב העגבניות:
חותכים את הבצל לחתיכות דקות, מוסיפים למחבת שמן זית ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, וממשיכים לבשל על אש בינונית.
את שתי שינים השום כותשים ומוסיפים לרוטב.
מוסיפים מלח, סוכר, פלפל, ואורגנו לפי הטעם.
ממשיכים לבשל את התערובת עד לנקודת רתיחה, ולאחר מכן מורידים מן האש.
על מנת לקבל את המרקם המושלם והאחיד ללזניה יש לטחון את הרוטב במעבד מזון.
הכנת תערובת הגבינה:
מערבבים בקערה את הביצים, הקוטג´ ו50 גרם גבינת פרמז´ן.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם הרצוי (כדאי בכמות מעטה..).
הרכבת הלזניה:
בתבנית מרובעת, מסדרים שכבה של אטריות שיכסו את כל התבנית.
יוצקים מתערובת הגבינה ומרוטב העגבניות (שליש מכל אחד) ומשטחים באופן שווה ואחיד על אטריות הלזניה.
מכסים בגבינת הפטה הבולגרית שהכנו מראש, ברפרוף (לא לכסות הכל - במגע קל).
באותו האופן של 1,2,3 חוזרים פעמיים נוספות.
ולסיום מפזרים את מה שנשאר מגבינת הפרמז´ן לתוצאה מקסימלית של הלזניה.אפשר להוסיף גבינה צהובה חתיכות גדולות בין הדפים זה משדרג כמו טוסט הגבינה נמסה וטעימה.
אפייה:
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כעשרים דקות בחום של 180 מעלות.
לאחר עשרים הדקות מורידים מן התבנית את נייר האלומיניום ונותנים ללזניה עוד עשרים דקות נוספות של אפיה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה