לחמניה חלה ומה שבניהם
חלה לשבת
1 ק"ג .קמח חיטה לאפיית לחם שופרסל
50 גרם שמרים 3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן או מרגרינה שופרסל
1 כפית מלח
1 ביצה
2-3 כוסות מים פושרים
להעשרה :
1/2 כוס צימוקים
או 1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים
להברשה:
1 ביצה טרופה לציפוי
לבזיקה:
1/4 כוס גרגרי שומשום
מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן,או המרגרינה
המלח והביצה מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק אחיד וחלק (במידה והחלטתם להעשיר את החלה זה הזמן להוסיף את התוספות). משהים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
המלח והביצה מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק אחיד וחלק (במידה והחלטתם להעשיר את החלה זה הזמן להוסיף את התוספות). משהים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים,יוצרים מכל חלק גליל וסוגרים ככעך. אפשר בעזרת סכין ליצור חתכים קטנים מסביב לשוליים החיצוניים של הכעך. או משאירים שלם ללא חיתוך.
מעבירים לתבנית משומנת ומברישים בביצה הטרופה מפזרים מעל גרגרי שומשום . אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה 180 מעלות צלזיוס כ25 דקות .ומצננים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה