בולו עוגת שמרים טריפולטאית!
1 ק"ג קמח
1.5 כוסות סוכר (ניתן להוסיף עוד רבע עד חצי כוס בעיניי זה מתוק מספיק ללא תוספת).
2 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים
1 כוס שמן
1כוס ורבע כוס צימוקים בהירים (להשרות 10 דקות במים רותחים ולסנן)
כף כמון ערד(אניס) מנוקה מעוקצים -לדפוק מעט שישתחרר ממנו הארומה .
כף זרעי שומר - הטיפול זהה כמו בכמון ערד לחבוט מעט
להברשה - ביצה טרופה עם קורט מלח
מעט שומשום מי שאוהב יכול לפזר מעט קצח
אופן הכנה :
בקערה הכניסו שמרים עם מעט מהסוכר וכוס מהמים הניחו לתסיסה כמה דקות .ברגע שתסס הוסיפו קמח והתבלינים והתחילו ללוש .
בהדרגה הוסיפו את שאר הסוכר,ביצים.והמים .כשהבצק התאחד הוסיפו את השמן וממש לקראת סיום את השקדים והצימוקים.הניחו לתפיחה עד הכפלת נפח .לאחר התפחה לושו וצרו את הבלו . אני חורצת חתכים עמוקים כדי לסמן את הפרוסות ניתן גם ללא חריצה .הברישו בביצה ופזרו שומשום והתפיחו שוב להכפלת נפח .הכניסו לאפיה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד הזהבה בערך 25-30 דקות
חתימה טובה !
תגובות
הוסף רשומת תגובה