יש לכם בעיות עם אוכל הנה מתכונים לתינוקות שהם יאהבו

מתכונים בריאים לתינוקות הנה כמה רעיונות
1. דייסת איטריות 

מצרכים:

כוס אטריות דקות
כוס וחצי חלב מורתח
כפית שטוחה של חמאה (ללא מלח)
כף וחצי סוכר

אופן הכנה:

שופכים את החלב לתוך סיר וממתינים לרתיחה.
כשהחלב רותח יש להוסיף את האטריות ולבשל על אש נמוכה עד שהאטריות מוכנות(רכות).
יש להוסיף כף וחצי סוכר, להוריד מהאש ולתת  לדייסה טיפה להתקרר.

המתכון מתאים לגיל שנה ומעלה בגלל החלב
                 
2. דייסת שיבולת שועל בטעם חלבה   
 
  
מצרכים:  
3 כפות שיבולת שועל
חצי כפית דבש (דבש מותר אך ורק לתינוקות מעל גיל שנה)
כפית גדושה של טחינה גולמית (100% סומסום)
שליש כוס מים

אופן הכנה:
יש לערבב את כל המצרכים יחד עד לקבלת תערובת אחידה וטעימה.
3. פרישייק קייצי
    
מצרכים:
מלון
אבטיח
תפוח עץ
חצי בננה
וכפית טחינה
 
אופן הכנה:
להכניס את כל הפירות למיקסר, להוסיף את כפית הטחינה, לערבל עד לקבלת תערובה חלקה ללא חתיכות. כשהכל מוכן אתם מוזמנים להגיש לקטנטנים, והם יוכלו ליהנות ממשקה מרענן, בריא ומלא בויטמינים.
  
4. מחית תפוח עץ בקינמון    

מצרכים:
2 מקלות קינמון
תפוחי עץ צהובים  

אופן הכנה:
מבשלים את תפוחי העץ בסיר עם מים.
מוסיפים 2 מקלות הקינמון בשביל הטעם
מבשלים הכל ביחד כשעה ולאחר מכן מורידים את הסיר מהגז
מקררים את תפוחי העץ, מקלפים ומכניסים לבלנדר.
  
5. מרק עדשים לקטנטנים

מצרכים:

1/2כוס עדשים ירוקות או כתומות
1/2 כוס אורז (ניתן להשתמש באורז מלא)
כף שמן זית
1 בצל בינוני
1 שן שום

אופן הכנה:
יש להשרות את העדשים והאורז במים בטמפ' החדר כשעתיים-שלוש ולסנן.
לאחר מכן לוקחים סיר, שופכים לתוכו שתי כוסות מים ומוסיפים למים את העדשים, האורז הבצל והשום.
מביאים את הסיר לרתיחה ואז מנמיכים את אש ומבשלים עם מכסה סגור כ-45-50 דקות, עד שכל המרכיבים מתרככים.
לאחר מכן מרסקים את כל תכלות הסיר בבלנדר.
לגיוון אפשר להוסיף כל ירק מבושל אהוב.

העדשים עשירות בברזל ובצירוף אורז גם הערך החלבוני עולה.

המרק מומלץ מגיל 9 חודשים
 
6. קציצות עוף אפויות בטוסטר ופירה קל להכנה

מצרכים לקציצות:

חזה עוף טחון
פלפל
מלח
כמון
כפית שמן
פרורי לחם
פטרוזיליה

אופן הכנה:
מערבבים  מעט חזה עוף טחון (אני מבשלת לבתי בכל כ-2 כפות) מוסיפים מעט פלפל, מלח, כמון, כפית שמן, פרורי לחם ופטרוזיליה קצוצה.
לשים ומכינים כדורי  קציצות ולאחר מכן מכניסים לטוסטר לאפיה עד שהן מוכנות.


להכנת הפירה:
מרתיחים תפוח אדמה עם כפית אבקת עוף, לאחר ההרתחה מוציאים את מרבית המים מהסיר  ומועכים. 
בסוף מכניסים את הכל לבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

מתאים מגיל 6 חודשים


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה