עוגת תפוזים נוסטלגית
זוהי עוגה נוסטלגית שאימי זכרונה לברכה. הייתה מכינה לנו כל שישי לכבוד שבת.פעם היא הכינה אותה בסיר פלא על הגז.ולא הרשתה לאף אחד להתקרב למטבח שמא יכבו את הגז בטעות והעוגה תיפול. לגבי גרידת התפוז אימי הייתה מקלפת את התפוז הנקי מגרדת בפומפיה ומקפיאה לימים שאין תפוזים בשוק.היום יש המון מוצרים חדשים למשל מקורמיק הוציאו תמציות בטעמים.שממש משדרגים כל מתכון. אני ניסיתי ויצא עוגה טעימה מאוד שמזכירה את העוגה של אימי זכרונה לברכה ❤️.
לבסיס הטורט:
6 ביצים מופרדות M
2 כוסות סוכר
1/3 כוס שמן
תמצית תפוזים של חברת מקורמיק
כוס וחצי קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס מים פושרים.
הכנת הטורט:
❤בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם כוס וחצי של סוכר
מקציפים עד שייווצר מרנג יציב.
❤ בקערה נוספת מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים ווניל, שמן ומים ומערבבים, מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואבקת שדקים ומערבבים, מקפלים את המרנג אל הבלילה השניה ב 3 פעימות עד לקבלת מסה אחידה, יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה
ואופים כ 35-40 דק' בחום של 170 מעלות.
ניתן להעשיר את העוגה בכל ארומה תמצית פרי וצבע ככל העולה על רצונכם אני פיזרתי עליה קצת קוקוס.
ממתינים לעוגה שתתקרר עוטפים ומכניסים למקרר .
תגובות
הוסף רשומת תגובה