קנלוני ממולא בשר! וגם אורז עם חמוציות !


 עם חברת "תומר"  כיף להתפנק עם מוצרים נהדרים , להכנת מנות טעימות, מיוחדות ומהירות הכנה. החברה מתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983). במגוון המוצרים: דפי אורז עגולים ומרובעים, קנלוני, מעדני פרי 100% רכיבי פרי, סילאן, פסטות, רטבי עגבניות, ממרחים, חמוצים, זיתים, לפתני פירות, טורטיות ועוד.



כשרות: בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ חתם סופר/ בד"ץ אברהם רובין/ הרבנות הראשית לישראל. את המוצרים ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.
היום הכנתי לכבוד שבת קנולני ממולא בשר קל וממש מהיר הכנה.

 מצרכים

  • ​1 חב' קנלוני 
  • למלית:
  • 1/2 ק"ג בשר טחון טרי 
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס יין אדום
  • גזר אחד מגורר


  • 1/2 כוס מרק או מים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, אורגנו ותימין (עלים בלבד)

  • ההכנה

1. לטגן בשמן הבצל, השום, , הגזר עד לשקיפות, להוסיף הבשר ולהמשיך לטגן
עד שהבשר משנה צבעו.
2. להוסיף הרסק, יין, מלח ופלפל שחור ולבשל עוד מספר דקות.
3. להסיר מהאש ולצנן.
להכניס לסיר הפולפה, רסק עגבניות, שום, מלח, פלפל שחור, עשבי תיבול ומים
ולבשל 10 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב.
הרוטב לא צריך להיות מימי וגם לא סמיך מידי, הוא בעצם מבשל את הפסטה ומרכך אותה.


הרכבת המנה


1. לשפוך לתבנית אפיה 1/3 מהרוטב.
2. למלא צינורות הקנלוני בבשר, עם צנטר, או עם כפית משני צידי צינור הקנלוני, ובזהירות שלא ישבר.
3. להניח הקנלוני, מסודר בתבנית ולשפוך מעל 1/3 נוסף מהרוטב.
4. להניח עוד שכבה של קנלוני ולכסות ברוטב.
5. להכניס לתנור בטמפרטורה של 190 מעלות ולאפות כ- 40 דקות.
אורז עם חמוציות וסילאן
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
בצל בינוני קצוץ


חצי כוס חמוציות
שליש כוס שבבי שקדים


גזר מגורד
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח
כף  שטוחה כרכום 
מטגנים בצל עד הזהבה מוסיפים גזר מטגנים קלות. מוספים את האורז והמים.
. מוסיפים תבלינים. סוגרים על אש נמוכה 20 דקות בערך. עד שהמים נספגים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!