לחמניות מימונה!
זהו מתכון שסבתי זכרונה לברכה הייתה מכינה לילדים יום למחרת איסרו חג זה הסימן שאפשר לאכול חמץ .
המצרכים
- שמרים טריים - קוביה
- מים - 1/3 כוס
- סוכר - כפית שטוחה
- קמח לבן - אריזת נייר
- סוכר - 3/4 כוס
- שמן קנולה - 3/4 כוס
- ביצה - 4 Large
- מלח - כפית שטוחה
- זרעי שומר - כף
- זרעי כמון - 3 גרם
- צימוקים - 3/4 כוס
- שומשום - 2 כפות
- קצח - כף
1. בכוס לפורר את השמרים, להוסיף את שליש כוס המים וכפית הסוכר ולהניח בצד להתפחה קלה למשך כמה דקות.2. בקערת המיקסר לשים את הקמח, 3/4 כוס הסוכר, השמן, השמרים, 1.5 כוסות המים והביצים (להפריש חלק מחלמון של ביצה אחת כדי למרוח על המאפים).3. לערבל היטב במשך כמה דקות ולבסוף להוסיף את המלח.4. להוסיף לתערובת כף שומשום וכפית קצח, ואת השאר להשאיר לזרייה מעל המאפים. להוסיף את התבלינים (גרידת לימון, זרעי שומר וזרעי כמון) והצימוקים ולהטמיע אותם בתוך הבצק.5. ללוש עד לבצק אחיד ולהשהות להתפחה כשעה.6. לאחר כשעה ליצור צורות - כיכר עגולה או חלות (מה שאוהבים). הכמות היא לכ- 5 כיכרות.7. למרוח בחלמון הביצה שהשארנו בצד, ולזרות את השומשום והקצח שנותרו מלמעלה.8. להתפיח כ- 3/4 שעה ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות לאפייה של כחצי שעה.9. בתיאבון
\
תגובות
הוסף רשומת תגובה