קובה אורז ללא גלוטן
לבישול האורז:
2 כפות שמן
2 כוסות אורז פרסי, שטוף היטב ומסונן
4 כוסות מים רותחים
כף מלח גס
1/2 כפית בהרט
1/2כפית כורכום
למעטפת האורז:
אורז מבושל
1/2 כוס (70 גרם) קמח כרגיל
למילוי:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
ביצה אחת
2 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
5 כפות שמן זית
1 כפית בהרט
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט כרכום
חוץ מזה צריך:
שמן, לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
לבישול האורז:
- יוצקים את השמן לסיר ומוסיפים את האורז, המלח, הכורכום והבהרט, מערבבים יוצקים את המים הרותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20 דקות, עד שהאורז ספג את כל הנוזלים והתרכך.
- מעבירים לקערה ומצננים את האורז – הוא צריך להיות בטמפרטורת החדר כשמתחילים לעבוד איתו.
- בזמן שהאורז מתקרר, מכינים את המילוי.
למילוי:
- יוצקים למחבת רחבה את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה, בערך 5-6 דקות מעל להבה גבוהה אגב ערבוב.
- מוסיפים את הבשר הטחון בשכבה אחת. לא נוגעים 2 דקות ואז מתחילים לערבב ולטגן את הבשר עד שהבשר משנה צבעו ומזהיב מעט.
- מוסיפים את התבלינים (מלח, פלפל, בהרט), מערבבים ומקררים את המילוי לחלוטין (אם יש זמן מומלץ מאוד להכין את המילוי יום מראש ולשמור במקרר – אז הוא יהיה ממש נוח לעבודה).
מעטפת האורז:
- אני לקחתי את כל מרכיבי המעטפת טחנתי במיקסר יצא ממש בצק קל לעבודה
הרכבת הקובה:
- בידיים רטובות קורצים מתערובת האורז כדור בגודל פינג פונג (משקל 45-50 גרם אם אתם אוהבים לשקול להנאתכם).
- בעזרת האגודל יוצרים שקע בכדור ובתנועה סיבובית מרחיבים אותו כשלוחצים עם האגודל על השוליים עד שהכדור הופך למעין כיס קטן או פיתה קעורה.
- מניחים באמצע הכיס/פיתה חופן קטן ממילוי הבשר. סוגרים את הקובה היטב על ידי כך שמקרבים את השוליים שלה זה לזה, מהדקים מעט את הבשר כלפי מטה וסוגרים את השוליים סביב הבשר בתנועות צביטה עדינות.
- מסדרים את הקובות על קרש חיתוך או מגש עם נייר אפייה.
טיגון:
- בזמן שיוצרים את הקובות, מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ושטוח (חשוב להשתמש בסיר עם ציפוי נון סטיק!).
- מניחים בשמן החם 4-6 קובות. מטגנים עד להשחמה משני הצדדים, משהו כמו 3-6 דקות.
- הנגלה הראשונה תיקח קצת יותר זמן מהבאות וזה בסדר. מוציאים את הקובות לנייר סופג. הן הכי טעימות חמות מהשמן.
הגשה ואחסון:
- הקובות המוכנות נשמרות בקירור 4-5 ימים ובמקפיא שלושה חודשים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה