מתכון לשיפודי סאטה שקדים רון יוחננוב


  


מרכיבים:


500 גרם פרגית עוף חתוכה לקוביות באורך 2 ס"מ

למרינדה:

2 שיני שום כתושות

מעט צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק

3 כפות רוטב סויה

200 מ"ל חלב קוקוס (אפשר גם קרם קוקוס)

מעט כורכום

לרוטב:

2 כפות שמן זית

100 גרם ממרח שקדים טבעי קליית גת

50 מ"ל חלב קוקוס

1 כף סילאן קליית גת

שן שום כתושה

מעט צ'ילי אדום טרי, קצוץ דק

מלח, פלפל שחור





להגשה: כוסברה טרייה, בוטנים קלויים (אם רוצים)

אופן ההכנה:

1.     מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המרינדה.

2.     מוסיפים את קוביות הפרגית ומעבירים למקרר לפחות ללילה.

3.     מחממים תנור ל-220 מעלות במצב גריל.

4.     משפדים את קוביות הפרגית על שיפודים ומניחים בתבנית אפייה, מעבירים לתנור וצולים עד להשחמה 

או למידת העשייה הרצויה.

5.     מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

6.     ההגשה: מגישים את השיפודים החמים עם הרוטב ליד ואורז לבן ומקשטים בכוסברה טרייה ובבוטנים קלויים.

 





 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!