משקאות מתפוחים לראש השנה!
לכבוד ראש השנה ובהתאמה לימי הקיץ הלוהטים, ליאור רפאל, ברמן ב-Centro Café, מציע ארבעה מתכונים למשקאות צוננים על טהרת תרכיז התפוחים הטבעיים של טעמי הגליל שעשויים מתפוחי בראשית מפסגות גליל-גולן – בכל בקבוק תרכיז מכ-5 ק"ג תפוחים, 100% תפוחים, ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל.
סיידר תפוחים צונן
צילום: טל שחר
המרכיבים לקנקן סיידר: 5 כוסות מים, 1 כוס תרכיז תפוחים צלול של טעמי הגליל, 3-4 מקלות קינמון, 2-3 כוכבי אניס, מעט פלפל אנגלי, תפוח אחד
איך מכינים?
מוזגים לקנקן את המים ותרכיז התפוחים ומערבבים היטב.
חותכים את התפוח לקוביות קטנות ומעבירים לקנקן.
מוסיפים את התבלינים: קינמון, כוכבי אניס ופלפל אנגלי.
ניתן להוסיף קרח או להעביר למקרר לשעה לפחות. מומלץ להגיש צונן.
שייק תפוח, ג'ינג'ר ותפוז
המרכיבים לכוס משקה אחת:
2 כפות תרכיז תפוחים סחוט של טעמי הגליל, 1/3 כוס מיץ תפוזים, 1/2 כוס קרח, 1 כפית ג'ינג'ר מגורד.
איך מכינים?
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר. ניתן להוסיף מים לקבלת הסמיכות שאוהבים או תרכיז למתיקות לפי הטעם.
צילום: טל שחר
גרניטה תפוח-נענע
המרכיבים לכוס משקה אחת:
1/4 כוס (60 מ"ל) תרכיז תפוחים סחוט של טעמי הגליל, חופן נענע, 1 כוס קרח, מיץ מחצי לימון.
איך מכינים? טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומגישים. ניתן לקשט עם עלי נענע או פרוסות תפוח.
צילום: טל שחר
קוקטייל 'אפל קייק'
המרכיבים ל-1 כוס קוקטייל: 2 כפות (30 מ"ל) תרכיז תפוחים צלול של טעמי הגליל, 1/4 כוס (60 מ"ל) ג'ין, 1 1/2 (20 מ"ל) מיץ לימון, 1/2 כוס קרח
איך מכינים?
מכניסים את כל המרכיבים לשייקר ומשקשקים היטב עם קרח.
מסננים ומגישים בכוס קוקטייל לבחירתכם. ניתן לקשט עם מניפת תפוח ופרוסת לימון.
צילום: טל שחר
תגובות
הוסף רשומת תגובה