אבוקדו זה בריא!
אומנם ניתן למצוא אבוקדו כמעט לכל אורך השנה, אבל בחורף קל יותר למצוא זנים איכותיים שלו. לרגל העונה הקרה אספנו את כל הסיבות הבריאות להוסיף אבוקדו אטינגר לתפריט!
1. מוריד כולסטרול: אבוקדו מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים שתורמים להורדת הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב. אבוקדו גם מכיל פיטוסטרולים - תרכובות טבעיות שנמצאות במזונות צמחיים. הפיטוסטרולים דומים במבנה שלהם לכולסטרול ולכן מתחרים איתו על הספיגה במעי ובכך מפחיתים את ספיגתו. בכך אבוקדו תורם למעשה לשמירה על מערכת הלב וכלי דם.
2. מאזן את לחץ הדם: אבוקדו מצוין לבעלי לחץ דם גבוה שכן הוא תורם לאיזון לחץ הדם בזכות כמות גבוהה של אשלגן וכמות קטנה של נתרן.
3. טוב לדיאטה: כבר ציינו שהשומן באבוקדו בריא וטוב, אבל יתרון נוסף שלו הוא דווקא דיאטטי. מחקרים גילו כי עד חצי אבוקדו ביום מסייע לירידה במשקל. אבוקדו תורם לדיאטה מכיוון שהוא לא מעלה את רמות הסוכר בדם מצד אחד, ומצד שני הוא עשיר בסיבים תזונתיים ומשביע לאורך זמן.
4. צמחונים וטבעונים שימו לב: אבוקדו מכיל כמות גבוה של חומצות אמינו, ולכן הוא חשוב למי שנמנע צריכת מאכלים מן החי. חומצות אמינו הן אבני היסוד לבניית חלבון ומכיוון שצמחונים וטבעונים לא ניזונים מחלבונים מהחי, חשוב שישלימו אותן מהצומח.
5. ויטמינים: אבוקדו מכיל כמות גבוהה של ויטמיני B, ויטמין A, ויטמין E, ויטמין C, ויטמין K וחומצה פולית. כמו כן הוא מכיל מינרלים חשובים כגון סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן.
6. ויטמין E בשפע: מדובר ברכיב חשוב בתזונה שמשמש כנוגד חימצון חזק שמגן על תאי הגוף. ויטמין E שומר על תפקוד תקין של התא, מונע התחמצנות של רדיקלים חופשיים, עוזר להתמודד עם מחלות סרטן ומחלות לב וכלי דם, וכמו כן מונע הצטברות שומן על העורקים. ויטמין E גם טוב מאוד
7. טוב לכבד: מחקרים מראים שחומצות השומן באבוקדו תורמים לשמירה על תאי הכבד.
8. בלי סוכר: אבוקדו מצוין לסוכרתיים ולאנשים שמנסים להימנע מסוכר, שכן אין לו מדד גליקמי והוא נחשב למאזן רמות הסוכר בדם.
9. משפר את ההרגשה: אבוקדו מסייע ליצירת סרטונין (מוליך עצבי שמשרה רוגע), ולכן לאחר אכילתו יש תחושה של שובע ומצב רוח טוב
10 כי הוא ממש טעים נכדיי אוכלים אותו ככה עם כפית טבעי זה בריא! אבוקדו "גרנות,"
תגובות
הוסף רשומת תגובה