בולו עוגת שמרים !


החומרים
קילו קמח שופרסל להכנת לחם
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1/4 כוס מי וורדים
1+1/4 כוסות מים
50 גר' שמרים
קליפה מגוררת של תפוז אחד
200 גר' צימוקים לבנים, שהושרו במים
1 כפית גרגרי כוסברה גרוסים
200 גר' שקדים גרוסים גס
200 גר' אגוזים גרוסים גס
1 חלמון ביצה למריחה
100 גר' שומשום אפשר גם קצח וגרגריי שומר מתוק

אופן ההכנה:
מערבבים כל החומרים (למעט הקמח) לשים היטב ומוסיפים קמח עד לקבלת בצק רך בינוני, מכסים במפית לתפיחה, במשך כשעה. בגמר התפיחה לשים שוב, מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי וצרים מהם כיכרות (עגולות או מאורכות). שמים בתבנית אפיה מקומחת ומניחים לתפיחה. מורחים על בצק הבולו חלמון ביצה טרוף ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור בטמפ' 160 מעלות, ואופים  עד שהבולו מקבלים צבע חום, מעט כהה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה