מוקפץ תאילנדי מבית שופרסל!

מוקפץ תאילנדי 
מצרכים
2 גזר חתוך לרצועות
3 גמבות בצבעים ( אדום , ירוק ,צהוב )  חתוך לרצועות
1 קישוים חתוך לרצועות
1 בצל - קצוץ .
1/4 כרוב ( לא חובה ) חתוך לרצועות
פטריות ( לא חובה ) חתוך לקוביות
נבטים ( לא חובה )
2-3 חתיכות חזה עוף (שניצל
 לקט ירקות מוכן שופרסל
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית אגוז מוסקט - מומלץ.
1 וחצי כף דבש סילאן
5-6 כפות רוטב סויה ( זהירות מאוד מלוח ) שופרסל
1 כפית צילי - למי שאוהב חריף..
שמן זית
1/2 חבילה אטריות  רחבות שופרסל  אפשרות להחלפה אם אורז תאילנדי שופרסל מוקפץ

אופן ההכנה
שלב 1.
נתחיל עם האטריות
לוקחים סיר עם מים עם וכפית מלח שטוחה מכניסים לתוך הסיר את האטריות מרתיחים כ -5 דקות . עד שהאטריות מתרככות קצת .
שוטפים במים קרים ומניחים בצד .
 שלב 2.
לוקחים את החזה עוף חותכים לרצועות בנוניות .( בגודל חצי אצבע בערך ).
שופכים כ -1 כפות שמן זית לתוך הווק מחממים על אש גבוהה .
מכניסים לתוכה את הרצועות חזה עוף ומתבלים בפפריקה מתוקה .מקפיצים או לחילופין מערבבים עם כף עץ עד לשינוי צבע החזה עוף.
מוציאים את הרצועות לקערה .
שלב 3 .
שופכים לווק עוד 2 כפות שמן , מחממים על אש גבוהה ומוסיפים את  הבצל הקצוץ מקפיצים קלות עד להשחמת הבצל. מוסיפים את לקט הירקות של שופרסל.
מוסיפים את הגזר הקצוץ מקפיצים מעט כ-2-3 דקות .
ומוסיפים את שאר הירקות בהדרגה את הנבטים מוסיפים אחרונים .
מקפיצים לעוד 7-10 דקות .


שלב 4
מוסיפים לתערובת הירקות שבשלב 3 את התבלינים: 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית אגוז מוסקט , 1 וחצי כף דבש סילאן , 5-6 כפות רוטב סויה ו1 כפית צילי.
לערבב את הירקות עם התבלינים ולכבות את האש .

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!