יום חמישי, 11 במאי 2017

מאפה עם מילוי גבינת נפוליאון!

מאפה בצק עלים עם מילוי גבינות נפוליאון


מצרכים

  • 300 גר' בצק עלים מופשר מעדנות
  • מעט קמח לרידוד
  • 400 גר' גבינת נפוליאון עם פלפלים ופפריקה
  • 3 גמבות קלויות וקלופות פרוסות חציל מטוגן
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חלמון ביצה להברשה
  • שומשום 
הכנה
חותכים את הבצק לשלושה מלבנים ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 50 על 30  ס"מ . מספרים במרכז המלבן את הגבינה. משאירים שוליים של חמישה ס"מ מכל צד. מסדרים על הגינה חתיכות גמבה וחצילים  ובניהם על י בזיליקום. ממליחים ומפלפלים. סוגרים את הכרוכית צד על צד- ימין על שמואל .
מורחים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום. אופיים בחום בינוני - 180 מעלות למשך כ 30 דקות עד שיזהיב.
בסיום האפייה מתקבל מאפה ריחני, מפנק במיוחד המתאים לכל אירוח  חלבי, מנה נהדרת כמו של שף צרפתי רק אצלכם בבית.