עלי סיגר בוריקה
אימי ז"ל היתה לה מחבת נחושת והיא היתה אלופה בהכנת עלי בוריק. מערבבת את הקמח והמים בקערה הופכת מחבת על הגז ובשני ידיה היתה מורחת את הבלילה על מחבת הפוכה לוהטת. תמיד היתה מכינה באותו רגע אף פעם לא הקפיאה ולא קנתה מין המוכן. היום אני למדתי להכין במחבת טפלון רגילה רק צריך לנגב עם ניר כל פעם אחרי כל אחד . להניח על מגבת אחג=ד על השני אל דאגה זה לא נדבק. בהצלחה.
- מצרכים
- קמח לבן - 2 כוסות
- מים - 1½ כוסות
- שמן קנולה - 2 כפיות
- חומץ 5% - 2 כפיות
- קורנפלור - כפית
- מלח - קורט
- לערבב את כל המצרכים לבלילה דלילה, לכסות ולהניח במשך 30 דקות בצד בטמפרטורת החדר.
לשמן מחבת טפלון קטנה עם מגבת נייר (שכבה דקיקה מאוד) ולהניח על להבה נמוכה.
לטבול מברשת למריחה בבלילה (מדובר על בצק דליל מאוד) ולמרוח את קוטר המחבת בשכבה אחידה ודקה מאוד.
עלה הסיגר מוכן כאשר הקצוות מתחילות להתקפל. להוציא בעדינות, להניח על מגבת ולכסות כדי שלא יתייבש.
אחרי שמכינים את כולם יש לסדר אותם אחד על השני בשכבות. על כל עלה סיגר להניח נייר אפייה גזור לפי הגודל של העלים, להכניס לשקית ולהקפיא עד שעת הצורך..
תגובות
הוסף רשומת תגובה