טבחה (תבשיל) בשר עם גרגרי חומוס ודלעת !




 ליום כיפור לפני הסעודה המפסקת אצלנו נוהגים לאכול בשעה 12 בצהריים.את הקוסקוס עם הטביחה הטעימה הזו.הקלאסיקה מבית המטבח הטריפולטאי.בכל שנה ושנה אימי היתה נוהגת להכין השנה התחלתי אני להכין. כי אימי  היקרה נפטרה זכרונה לברכה.. ואנחנו האחיות והגיסות ממשיכים את המסורת שהדור הבא יכיר . אין על הטעמים של אמא. אבל נקווה שהמתכון הזה יערב לחיכם.  אימי זכרונה לברכה אמרת שהדלעת ברוטב הסמיך הזה ימתיק את השנה כמו שהדלעת היא מתוקה שתהא השנה מתוקה מדבש וגמר חתימה טובה

חומרים (6 מנות):

½ כוס שמן
3 בצלים גדולים, קצוצים דק
1 כף פפריקה מתוקה
¼ כוס מים
2 כפות רסק עגבניות
1 ק"ג בשר בקר שריר או צוואר, פרוס ל-5 פרוסות עבות או עופות מה שבא לכם
2 כוסות חומוס, שהושרו במים למשך לילה
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
½ ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות גדולות
מלח
אבקת מרק עוף, לפי הטעם

אפשרות להגשה:

קוסקוס מוכן או אורז לבן

הכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפפריקה והמים ומטגנים כדקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את פרוסות הבשר ומזהיבים משני הצדדים.

2.  מובסיפים את החומוס לסיר. מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה שוב. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית 45 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה והדלעת, מתבלים במלח ובאבקת מרק בעוף. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר והחומוסים רכים. מגישים עם קוסקוס או אורז לבן.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה