קציצות כרישה וקציצות סלק ירוק לראש השנה! מתכון טריפולטאי!




לקציצות הכרישה והסלק הירוק! אצלנו בראש השנה היה מקום של כבוד בשולחן החג
הטריפולטאי ואת המתכונים של סבתא שלי אימי  היקרה זכרונה לברכה היתה מכינה. ובשביל הדור הבא אני כותבת לכם שתדעו במדויק איך להכין ולא אל תנסו לשפר ולא להוסיף כלום. כי אם תשנו מרכיב אחד זה כבר לא יהיה אותו הטעם הטעם פה הוא בפשטות. אני החלפתי את הקמלח בקמח ללא גלוטן לבני משפחתי שי בניהם חלק שאוכלים ללא גלוטן.



לביבות  עלי סלק מנגולד ללא גלוטן!


1 צרור מנגולד, שטוף היטב
מלח, לפי הטעם
1-2 ביצים
2-3 כפות פירורי לחם
חצי כפית סוכר או כפית דבש
שמן רגיל או שמן זית (אני מעדיף שמן זית), לטיגון רדוד

אופן הכנה:


מכינים את המנגולד:
  • מפרידים בין עלי המנגולד הירוקים לגבעולים הלבנים. את העלים חותכים לרצועות ברוחב 1-2 ס"מ ואת הגבעולים שומרים למתכון אחר (אפשר להשתמש בהם כמו שמשתמשים בגבעול סלרי במרקים ותבשילים, וניתן גם לשמור במקפיא לפעם הבאה שמכינים ציר ירקות).
  • בסיר בגודל בינוני מעל להבה בינונית שמים את עלי המנגולד יחד עם 1/4 כוס מים. מבשלים מעל להבה בינונית גבוהה תוך ערבוב 3 דקות, או עד שעלי המנגולד מתכווצים ומאבדים את מרבית נפחם. אם אחרי דקה וחצי רואים שהעלים לא מגיבים לחום, מוסיפים עוד קצת מים.
  • מוציאים את העלים מהסיר (שלא ימשיכו להתחמם, אנחנו רוצים שישמרו על צבע ירוק) ומעבירים למסננת צפופה. נותנים להם להתקרר מעט.
יוצרים את הלביבות:
  • סוחטים היטב את העלים ומעבירים לקערה. מתבלים את העלים במלח ובמעט סוכר.
  • מוסיפים 3 כפות פירורי לחם וביצה אחת. מערבבים היטב לתערובת אחידה. אם התערובת מרגישה רטובה מדי (כלומר: נוזלית), מוסיפים מעט פירורי לחם, ואם יבשה מדי (כאילו לא הוספתם נוזלים) מוסיפים את הביצה הנוספת.
  • מחממים שמן לטיגון רדוד.
  • בעזרת כף לוקחים מהתערובת ומניחים בשמן. משטחים מעט ומטגנים מעל להבה בינונית 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מטגנים במקביל 4-5 לביבות ומקפידים שלא להעמיס על המחבת (זה מקרר את השמן, וזה לא טוב לנו).
  • מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר התערובת באותו אופן.
  • מגישים את הלביבות חמות או קרות. ניתן להכין יום מראש.

לביבות כרישה  

ללביבות הללו יש המון שמות אצלנו קוראים להן כרת.

  • בסיר בגודל בינוני מעל להבה בינונית שמים את עלי הכרישה יחד עם 1/4 כוס מים. מבשלים מעל להבה בינונית גבוהה תוך ערבוב 3 דקות, או עד שעלי הכרישה מתכווצים ומאבדים את מרבית נפחם. אם אחרי דקה וחצי רואים שהעלים לא מגיבים לחום, מוסיפים עוד קצת מים.
  • מוציאים את העלים מהסיר (שלא ימשיכו להתחמם, אנחנו רוצים שישמרו על צבע ירוק) ומעבירים למסננת צפופה. נותנים להם להתקרר מעט.
  • מוסיפים להם שלוש כפות קמח . אפשר קמח ללא גלוטן. שני בצים וקינמון מעט לפי הטעם מכינים עיסה מהכל ומטגנים עד להשחמה.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה