איש האגסים יובל בר נר מארח!

אתמול הוזמנתי  לביתו: של   "איש האגסים", יובל בר-נר, מהרצליה.
יובל מייצג שנים רבות את מועצת האגסים האמריקאית בישראל. חיבתו והבנתו הרחבה בתחום האגסים משמשת את יובל בר-נר בתפקידו כנציג הרשמי של מועצת האגסים האמריקאית בישראל.
יובל סיפר בקצרה על האגסים האמריקאים הגדולים, השונים מאחיהם הישראלים, ואת עיקר הערב מילאה סדנת בישול קצרה, מעניינת וטעימה, בשיתוף עם חגי לרנר שף רשת מסעדת "ריסטיקו".













כל המאכלים שהוכנו היו על טהרת האגסים כמובן. טעמנו בהנאה:
מרק כרובית, סייניה אגסים, שני סוגי סלטים עשירים,נטיפי בצק, עלי פילו קינוח עם גבינות ואגסים,  לחם ממולא בקלופס ,באן ובאו, ופראטה ועוד ...היה טעים מענין ובריא.
מועצת האגסים האמריקאית הוא  גוף המרכז כ-, מגדלי אגסים בצפון מערב ארה"ב במדינות וושינגטון ואורגון ומהווה חלק ממשרד החקלאות האמריקאי.
בארץ פועל יובל בעיקר מול יבואנים ורשתות שיווק וכן נמצא בקשר הדוק עם משרד החקלאות הישראלי.
. יובל בר-נר  גם הוציא לאור ספר מתכוני אגסים מקוריים. 

מתכונים עם אגסים אמריקאים. הידעת? אגסים הם פירות טעימים מאוד, וגם בריאים מאוד. באגס ממוצע של 178 גרם יש כ- 100 קלוריות, 40 גרם של סיבים תזונתיים, שפע של ברזל, ויטמין C וויטמין K… גם טעים וגם בריא!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה