מי הזיז את הגבינה שלי?.........
תחליפי גבינה הולכים ונעשים מבוקשים ככל שגדל והולך מספר הטבעונים,והדתיים שזה ממש עוזר שזה פרווה. ומדובר באתגר לא פשוט. היצרנים צריכים למצוא את המתכון שיאפשר להם להציע מוצר טבעוני, דומה ככל האפשר לגבינה מבחינת המרקם והטעם ובעל ערך תזונתי.אחת היצרניות הבולטות היא משומשו, שמציעה שורה של גבינות טבעוניות בסגנונות שונים.
המותג "משומשו" הוקם ע"י קיבוץ גן שמואל וחברת הדר פוד טכנולוגי. החברה מעסיקה כ- 20 עובדים במפעל הממוקם באזור בית שמש ומייצר מגוון גבינות טבעוניות ללא סויה, ללא לקטוז וללא חומרים משמרים, בהן צהובות, מלוחות, מוצרלה, ריקוטה ועוד, כשלאחרונה החלה משומשו לשווק את הגבינות הצהובות במתכון משופר.
מדובר בשלוש גבינות, המיועדות הן לכריכים והן לאפייה ולטוסטים: צהובה 18% במרקם חצי קשה בסגנון קלאסי, צהובה 9% בסגנון עדין מופחתת שומן וצהובה זיתים 18% עם זיתים ירוקים בסגנון ים תיכוני.
לדברי עומר אליאב, מנכ"ל משותף והאחראי על פיתוח המוצרים של משומשו: "הצלחנו לייצר תחליפי גבינות צהובות עם אחוזי שומן מופחתים מיתר התחליפים הקיימים כיום בשוק, במרקם חצי קשה המותאם לחך הישראלי, לצד השקה של גבינות מלוחות שלא היו קיימות על המדף".
מחיר מומלץ לצרכן: 22-22 שקל לאריזות 200 ו-250 גרם.
להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק.
תגובות
הוסף רשומת תגובה