מרק חריירה
2 כוסות חומוס (שהושרה לילה במים, או חומוס סנפרוסט) 1 כוס עדשים קמח מעט בערך כף 1 בצל גדול 1 חבילה כוסברה 1 חבילה פטרוזיליה 6 גבעולים של כרפס (סלרי), עם העלים 2 עגבניות 1 לימון 3 כפות שמן כפית וחצי כורכום כפית פלפל לבן שיני שיני שום אטריות דקות ההכנה לטגן הבצל ומעט מלח, להנמיך לאש בינונית ולטגן עד שהופך להיות זהוב, כ-15 דקות. להוסיף את השום והסלרי ולטגן כ-3 דקות. להוסיף את הקמח ולטגן כ-1-2 דקות או עד שנוצרת מן שכבה דקיקה של קמח בתחתית הסיר. להוסיף את הכורכום ופלפל שחור, לערבב היטב. להוסיף עגבניות מגורדות, חומוס, עדשים , לערבב היטב, להוסיף מים רותחים, להביא לרתיחה, לכסות, להנמיך לאש הכי נמוכה ולבשל כ-2-3 שעות או עד שהבשר והחומוס ממש רכים. מדי פעם לערבב את המרק. להוסיף כוסברה, פטרוזיליה, מלח ולימון ולבשל עוד 15 דקות. להוסיף אטריות ולבשל כ-3-5 דקות.