רשומות

כעך טריפוליטאי או עוגיות מכונה

תמונה
כעך טריפוליטאי שלא תפסיקו לאכול יאמי עם תה עם נענע! מבית אימי זכרונה לברכה!  לבצק הכעכים 1 ק"ג קמח לבן מנופה רגיל. 4 ביצים 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם). כוס וחצי סוכר 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם). 3 כפות שומשום (60 גרם). גרידת תפוז 2 מרגרינה חצי כוס שמן חצי כוס קוקוס כוס מיץ תפוז אפשר גם גרגרי אניס  ההכנה מערבבים הכל יחד לבצק אחיד .אני עשיתי במיקסר. מחממים תנור  ומעבירים את הבצק למכונת בשר חשמלית ,ויוצאים עוגיות עם קישוט מיוחד. את העוגיות האלה הייתי מכינה עם אימי זכרונה לברכה. היא היתה מכינה את העיגולים.ואני הייתי דואגת למלא את המכשיר בבצק . היינו עושים זאת במכונת בשר ידנית. והטעם טעם גן עדן.

חווית ניר דויד

תמונה
חופש חופש חופש.איזה כיף לעשות פסק זמן משגרת היום יום.אז לקחתי את בן זוגי.ושני נכדיי.פעם ראשונה ללא ההורים שלהם.ככה רק סבא וסבתא נועה ושליו.  זכינו בפעילות אלטמן בפייסבוק  בשלושה ימי כיף. בהיר דוד.ההתרגשות היתה עצומה .גם אנחנו וגם הם כל-כך התרגשו וחיכו לטיול שלנו ..כשהגענו כל כך התלהבו מהצימר היפיפה .שבו יש מטבח מאובזר ומקלחת ועליית גג כמו בסרטים.  והטופ ז"קוזי. והכל כל כך שקט שליו.....עשינו סיור בקיבוץ המהמם. אכלנו ארוחת בוקר טעימה ומזינה על גדות הנחל. ששרצו בו המון דגים. למחרת הלכנו לגן גורו מאוד נהנו שם לפגוש קנגורו.וכל מיני חיות ואטרציות לילדים. ואחר כך המשכנו לסחנה.וואו ממש כיף שם .המים נעימים  וכל  כך נהנו שם המשכנו לעמק המעיינות בטיול על טרקטורון נסענו והשתכשנו במים הנעימים...  קיבוץ ניר דוד  זהו אירוח כפרי ניר דוד כולל  50 בקתות עץ  יפיפיות, הנמצאות למרגלות לנחל האסי. האירוח בצימרים של ניר דוד  כולל ארוחת בוקר  טריה המוגשת על שפת נחל האסי, כניסה...

פסטה ריקו להרגיש באיטליה

תמונה
  ב-25 באוקטובר מדי שנה, מעריצי פסטה ברחבי העולם מתאגדים כדי לחגוג את יום הפסטה הבינלאומי. פסטה ידועה בתור אחד המאכלים האהובים על צרכני האוכל ברחבי העולם   והעדות הראשונה לשימוש בה נמצא כבר בשנת 1154 בעיר האיטלקית סיציליה. הפסטה היא המזון הבסיסי של המטבח האיטלקי   והיא כוללת מעל 600 צורות, אשר נקראות על פי התיאור שלהן כמו: מעטפות, ספירלות, עוגות קטנות, לשונות קטנות, שערות דקות וכו'. את הרעיון ליום הפסטה העולמי קבעו בקונגרס הפסטה העולמי בשנת 1995 כדי לקדם את אכילת הפסטה והתרבות הקולינרית, ומאז הוא יום בלתי נפרד בחייהם של המכורים לבצק. "פסטה ריקו"   משיקה סדרת פסטה טרייה מצוננת חדשה מסוג בוסיאטה: בוסיאטה קלאסי, תרד וסלק פסטה פרמיום טרייה קצרה בסטנדרט איכות מעולה, 100% חיטת דורום עם אחוז חלבון גבוה, עשויה בשיטה איטלקית מסורתית  • הסדרה כוללת 3 טעמים: בוסיאטה קלאסי, תרד וסלק, אינה מכילה חומרים משמרים או צבעי מאכל, טעימה להפליא ומזינה, קלה ומהירה להכנה ישירות מהמקרר מחיר מומלץ לצרכן: כ- 9.90 – 14.90 ₪ לאריזת 300 גרם כשרות: מהדרין רבנות בית דגן ובד"צ בית יוסף.

עוגת סולת תפוזים וקוקוס

תמונה
עוגת סולת קוקוס תפוז מאת פנינה מנצור מצרכים למתכון: 2 ביצים גודל L כוס (200 גר') סוכר לבן כוס (200 גר') שמן קנולה כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים כוס (140 גר') קמח לבן כוס (200 גר') סולת כוס (100 גר') קוקוס 1.5 כפיות אבקת אפייה לסירופ סוכר: מיץ מלימון שלם כוס (240 מ״ל) מים כוס (200 גר') סוכר לבן לקישוט: אבקת סוכר אופן ההכנה: מחממים תנור ל 175 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד בערך 3 דקות מוסיפים את השמן לאט לאט בזרם איטי ותוך כדי הקצפה, ומיד אחריו את מיץ התפוזים. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, קוקוס, סולת  מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, ומכניסים לתנור ל 40-45 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש. כשהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מרתיחים מים וסוכר, מוסיפים מיץ לימון מבשלים עוד כדקה ומסירים מהאש. כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את כל כמות הסירופ.

קובניות מתכון מתימן!

תמונה
  ק"ג קמח מנופה  כף שמרים יבשים 3 כפות סוכר 650 מ"ל מים כף מלח מלח קצח  ושומשום לקישוט חומרים לפתיחת הבצק: כ- 70 גרם סאמנה (חמאה מזוקקת ומעושנת)/חמאה מומסת לציפוי מעל: קצח אפשר לקנות גהי חמאה מוכנה  נמצאת בבתי טבע או חמאה רגילה  ההכנה בקערת המיקסר עם וו לישה נשים קמח  מים, שמרים וסוכר ןמלח מעט שמן   עד להיווצרות בצק אחיד , הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע התפחה ראשונה:  מוציאים את הבצק מהקערה, יוצרים כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת מעט ומכוסה במגבת מתפיחים את הבצק כשעה וחצי או עד אשר הוא מכפיל את נפחו לוקחים חתיכת בצק , שמים במרכזה רבע כפית סאמנה ופותחים את הבצק לצורה מלבנית, מגלגלים לצורת רולדה ויוצרים צורת קשר ע"י הכנסת קצה אחד של בצק לתוך לולאה שיצרנו התפחה שנייה 30 דקות : משמנים את כל דפנות התבנית בחמאה ומסדרים את הקובניות אחת ליד השנייה, מפזרים מעל קצח ומתפיחים כחצי שעה אפייה:  בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, אופים כ-15 דקות עד להזהבה של הבצק.

עיצוב חדר האמבטיה

תמונה
                                                                                                              חמישה דברים שחדר האמבטיה שלכם חייב שיהיו בו חדר האמבטיה הוא כבר מזמן לא עוד חדר בבית שנכנסים אליו למקלחת קצרה ויוצאים. כיום יותר מתמיד, ישנה אפשרות להפוך את החדר הזה למיוחד במינו ולהעניק לו אווירת ספא קסומה ומרגיעה, כזו שמזכירה חדרי אמבטיה במלונות יוקרתיים או צימרים מפנקים • מומחי העיצוב של "סבח – Sebach" מסבירים איך תעשו זאת נכון  כל חנות ורשת העוסקת בתחום של הום סטיילינג מחזיקה מלאי עצום של מוצרים שכל ייעודם הוא להפוך את חדר האמבטיה שלכם למקום שתחלמו כל היום להיכנס אליו ואז לא תרצו לצאת ממנו. הדגש עבר מההיבט הפרקטי גרידא לדגש על עיצוב שהוא גם אסתטי וגם פרקטי, עם מתן חשיב...

ספר הגונגל ואבן האש!

תמונה
  תיאטרון הילדים הישראלי גאה להציג עיבוד מושקע, איכותי ורב משתתפים לקלאסיקה חוצת הדורות: ספר הג'ונגל ואבן האש  מחזמר לכל המשפחה - חנוכה 2021! בכיכובם של כוכבי הילדים האהובים רוי בוי                 ענבלי  במסגרתה רוי בוי יככב לראשונה בתפקיד מוגלי, ילד הג'ונגל!  העלילה מקבלת תפנית מפתיעה כשאל הג'ונגל מגיעה פתאום ענבלי. מה יעשו חיות הג'ונגל כשיפגשו אותה? האם בגירה ובלו יחשבו שענבלי מתאימה לחיות איתם בג'ונגל? האם מוגלי יצליח להגן על ענבלי מפני שירחאן הרשע?  כל התשובות בחנוכה 2021 במחזמר -"ספר הג'ונגל" ! מחזמר מצחיק, מרהיב ,צבעוני וסוחף מבית תיאטרון הילדים הישראלי שיובילו כוכבי הילדים האהובים לצד רקדנים, בובות ענק, אפקטים מיוחדים ושירים מקוריים. כתיבה ובימוי: אודי גוטשלק לגילאים: 3-8 משך ההצגה: שעה וחצי כולל הפסקה מחיר: מבצעים נוספים בחברות האשראי ובוועדים והארגונים