קוסקוס מושלם ללא גלוטן!



 שמכינים מקמח תירס   חצי שעה וזה מוכן!

הבן שלי רגיש לגלוטן .ולכן חיפשנו וחיפשנו עשינו המון ניסיונות עד שהגענו לדבר המושלם ולכן אני מפרסמת אותו . המתכון של אחותי שניסתה וניסתה עד שהצליחה להגיע לקוסקוס המושלם!


מצרכים:

2 כוסות קמח תירס לפולנטה אינסטנט (גרגרים דקיקים יותר, בעובי של סולת)
1/3 כוס שמן (זית או רגיל)
כפית גדושה מלח
3 כוסות מים

אופן הכנה:



  • שמים את קמח התירס בסיר ומוסיפים את השמן והמלח.
  • מערבבים היטב ומוסיפים את המים.
  • בוחשים פעם/פעמיים ומביאים לרתיחה.
  • כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 8-12 דקות, עד שכל המים נספגו בתירס והוא מרגיש יבש למגע (כמו במתכון למעלה).
  • מסירים מהאש, מורידים את המכסה ולא נוגעים 15 דקות (ועדיף עד שהתערובת מתקררת לחלוטין).
  • מעבירים לקערה ומתחילים לפורר את התערובת לחתיכות גדולות, ואז מעבירים לנפת קוסקוס ודרכה מסננים את כל הקמח– ומהצד השני יצא קוסקוס!. בתאבון!
  • טיפ שלי להכניס לקערת מיקסר ולתת לזה שתי דקות עירבוב יוצא ממש פרורים של קוסקוס בתאבון.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה