קוסקוס מושלם ללא גלוטן!
הבן שלי רגיש לגלוטן .ולכן חיפשנו וחיפשנו עשינו המון ניסיונות עד שהגענו לדבר המושלם ולכן אני מפרסמת אותו . המתכון של אחותי שניסתה וניסתה עד שהצליחה להגיע לקוסקוס המושלם!
מצרכים:
2 כוסות קמח תירס לפולנטה אינסטנט (גרגרים דקיקים יותר, בעובי של סולת)
1/3 כוס שמן (זית או רגיל)
כפית גדושה מלח
3 כוסות מים
1/3 כוס שמן (זית או רגיל)
כפית גדושה מלח
3 כוסות מים
אופן הכנה:
- שמים את קמח התירס בסיר ומוסיפים את השמן והמלח.
- מערבבים היטב ומוסיפים את המים.
- בוחשים פעם/פעמיים ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 8-12 דקות, עד שכל המים נספגו בתירס והוא מרגיש יבש למגע (כמו במתכון למעלה).
- מסירים מהאש, מורידים את המכסה ולא נוגעים 15 דקות (ועדיף עד שהתערובת מתקררת לחלוטין).
- מעבירים לקערה ומתחילים לפורר את התערובת לחתיכות גדולות, ואז מעבירים לנפת קוסקוס ודרכה מסננים את כל הקמח– ומהצד השני יצא קוסקוס!. בתאבון!
- טיפ שלי להכניס לקערת מיקסר ולתת לזה שתי דקות עירבוב יוצא ממש פרורים של קוסקוס בתאבון.
תגובות
הוסף רשומת תגובה