קוסקוס מושלם ללא גלוטן!



 שמכינים מקמח תירס   חצי שעה וזה מוכן!

הבן שלי רגיש לגלוטן .ולכן חיפשנו וחיפשנו עשינו המון ניסיונות עד שהגענו לדבר המושלם ולכן אני מפרסמת אותו . המתכון של אחותי שניסתה וניסתה עד שהצליחה להגיע לקוסקוס המושלם!


מצרכים:

2 כוסות קמח תירס לפולנטה אינסטנט (גרגרים דקיקים יותר, בעובי של סולת)
1/3 כוס שמן (זית או רגיל)
כפית גדושה מלח
3 כוסות מים

אופן הכנה:



  • שמים את קמח התירס בסיר ומוסיפים את השמן והמלח.
  • מערבבים היטב ומוסיפים את המים.
  • בוחשים פעם/פעמיים ומביאים לרתיחה.
  • כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 8-12 דקות, עד שכל המים נספגו בתירס והוא מרגיש יבש למגע (כמו במתכון למעלה).
  • מסירים מהאש, מורידים את המכסה ולא נוגעים 15 דקות (ועדיף עד שהתערובת מתקררת לחלוטין).
  • מעבירים לקערה ומתחילים לפורר את התערובת לחתיכות גדולות, ואז מעבירים לנפת קוסקוס ודרכה מסננים את כל הקמח– ומהצד השני יצא קוסקוס!. בתאבון!
  • טיפ שלי להכניס לקערת מיקסר ולתת לזה שתי דקות עירבוב יוצא ממש פרורים של קוסקוס בתאבון.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה

טבחה בחצילים טריפולטאי!