פיצה שמש
חומרים לבצק הפיצה:
• 1 ק"ג קמח
• 1 שמרית שמרים טריים (50 גר')
• 1/2 שקית משפר אפיה (25 גר')
• 1 שמרית שמרים טריים (50 גר')
• 1/2 שקית משפר אפיה (25 גר')
• ½ כוס שמן (מומלץ שמן זית ,100 מ"ל)
• 1 כפית סוכר
• 2 כפיות מלח
• 1 כפית סוכר
• 2 כפיות מלח
• כ ½2 כוסות מים פושרים
• 1 שן שום כתושה
• 4 כפות שמן זית
• 1 כפית מלח
גבינת שמנת נפוליאון עם פלפלים חלפניו
תוספות אפשריות למתכון:
• פטריות פרוסות
• פטריות פרוסות
• זיתים שחורים או ירוקים פרוסים
• בצל לבן פרוס
• תבלינים:ריחן (בזיליקום), אורגנו
• אנשובי
• אנשובי
אופן ההכנה: 1. מכניסים לתוך קערה את הקמח, שמרית, משפר לאפיה ביתית, סוכר, שמן ומלח ולשים. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק פיצה רך וגמיש.
2. לאחר הלישה ניתן לתת מנוחה לבצק לכ-20 דקות בכלי מכוסה, לחלק את הבצק לשניים, ואז להקפיא חצי מהבצק עטוף היטב.
3. מרדדים את בצק הפיצה לעלה בעובי של כ -1/2ס"מ ומחלקים לשמניות ,את הבצק שמים את תערובת הגבינות והרוטב שמים מעל עו
ד עלה וחותכים למשולשים ואחר כך מסובבים כל משולש חצי סיבוב, מעבירים לתבנית אפיה משומנת קלות
2. לאחר הלישה ניתן לתת מנוחה לבצק לכ-20 דקות בכלי מכוסה, לחלק את הבצק לשניים, ואז להקפיא חצי מהבצק עטוף היטב.
3. מרדדים את בצק הפיצה לעלה בעובי של כ -1/2ס"מ ומחלקים לשמניות ,את הבצק שמים את תערובת הגבינות והרוטב שמים מעל עו
ד עלה וחותכים למשולשים ואחר כך מסובבים כל משולש חצי סיבוב, מעבירים לתבנית אפיה משומנת קלות
ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ 20 דקות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה