יום רביעי, 10 במאי 2017

עוגת גבינה ללא אפייה מפתי בר!




לתחתית

  • 1 וחצי כוסות פירורי ביסקוויט פתי בר  בטעם קרמל יש גם בטעם שוקולד או בסיסי מה שבא לכם
  • 100 גרם חמאה, מומסת

למלית

  • 2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן  (500 גרם)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
  • ¼ כוס מים קרים
  • ¼ כוס מים חמים
  • 2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
  • 4 כפות סוכר

לעיטור מרחתי ממרח לוטוס

אופן ההכנה:


להכנת תחתית העוגה - מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. מהדקים את הבצק על התבנית .
לציפוי העוגה.להכנת המלית - מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר. בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים, מוסיפים את המים החמים ומבשלים כשתי דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה.
מקציפים את השמנת המתוקה במערבל חשמלי תוך הוספת 4 כפות סוכר, ומקפלים אל תערובת הגבינה.
וצקים את תערובת הגבינה על שכבת הפירורים, מקררים 20 דקות  מורחים ריבת חלב מעל. מאפסנים לשלוש שעות במקרר. חג שבועות שמח