יקב רמת נגב מוביל תרבות יין חדשה ומשוחררת!
יקב רמת נגב מוביל תרבות יין חדשה, משוחררת ופורצת דרך, ממושב קדש ברנע ברמת נגב,
הסמוך לגבול עם מצרים. תנאי המדבר הייחודיים, ביחד עם תעוזה ישראלית וטכנולוגיה פורצת דרך,
הביאו ליקב זכייה בפרס בינלאומי בחודש יוני האחרון.
כאן 11 הקדישו למשפחת צדוק, המשפחה החלוצית מקימת היקב, כתבה מרתקת, ששודרה ביום
שישי האחרון בחדשות שישי.
https://www.youtube.com/watch?v=CSho_XtBzug
היין אקסודוס גרנד רזרב 2018 של יקב רמת נגב, זכה בתואר היין הטוב ביותר לשנת 2024
בתחרות היין הבינלאומית טרה ,ותחרות איש הענבים שהתקיימה בישראל בחודש מרץ
2024.
בחודש יוני 2024 זכה היין במדליית פלטינום בתערוכת דקנטר בלונדון והיה ליין הישראלי
הראשון שזכה במדליה היוקרתית מכולן, מזה שלוש שנים.
היין התחרה מול 18,000 יינות מרחבי העולם, בהם גם יקבים וותיקים, גדולים ועטורי פרסים
וקיבל את הציון 97.
היקב ממשיך מסורת קדומה של ייצור יין בנגב ושואף לסמן את הנגב כאזור גידול כרמים וייצור יין, ברמה
עולמית.
על יקב רמת נגב:
הכרמים והיקב נמצאים במושב קדש ברנע במרחק מטרים ספורים מהגבול עם מצרים.
בעלי היקב, בני הזוג, נירה ואלון, היו ממקימי הישוב קדש ברנע בסיני. לאחר הסכם השלום
עם מצריים, הקימה הקבוצה החלוצית את היישוב מחדש בשטח ישראל וסייעה בהפרחת
יישובים סמוכים לחיזוק האזור כולו.
אב המשפחה, אלון צדוק, חקלאי, צפה בילדותו באביו מגדל גפנים ומייצר יין במושב גאולים.
בגיל 40 בעידודה של אם המשפחה, הצלמת נירה צדוק, נרשם ללימודי יין ביקב שורק והחל
לגדל גפנים.
כשהיקבים הגדולים, שקנו ממשפחת צדוק את הענבים האיכותיים, הבינו שאלון משתעשע
בייצור יין, הם דרשו ממנו להפסיק את הייצור הפרטי ולמכור להם את כל היבול. אלון סירב
והחליט דווקא לטעת 10 דונם נוספים של קברנה סוביניון. ב-2001 הוא כבר ייצר 15,000
בקבוקים בשנה.
ב-2006 כבר ייצר היקב 25,000 בקבוקים של יינות מדבריים אקולוגיים וייחודיים, ומכר יינות
כשרים ליהודי ארה"ב. שאר התוצרת נמכרה ביקב, במסעדות ובחנויות יין מובילות בישראל.
ב-2007 נטעה המשפחה עוד 30 דונם של גפנים והבן הבכור, יוגב צדוק, יצא ללימודי
טכנולוגיית יין באקדמיה ליין בפירנצה. ב- 2009 סיים יוגב את לימודיו בהצטיינות והתמחה
ביקב אנטינורי בטוסקנה. בהובלתו, רכשה המשפחה ציוד מתקדם לייצור היין וחביות
איכותיות ממיטב היצרנים באיטליה ובארץ. בשנה זו גם צורפה לעסק המשפחתי, חלקת
כרמים בגודל כעשרים דונם, באזור מצפה רמון ובה עורכת המשפחה מחקר ופיתוח
עצמאיים. כיום הבן הבכור יוגב צדוק, הוא היינן הראשי ביקב והבן גלעד צדוק הוא מנהל
השיווק והמכירות.
יינות – יקב רמת נגב
היקב מייצר 4 סדרות יין: קדש ברנע, רמון, אקסודוס, נווה מדבר.
1. הסדרה הבסיסית – קדש ברנע: יינות צעירים, נגישים, פירותיים, קלילים בעיקר זניים (זן אחד)
במחיר נגיש. 60 שקלים.
2. סדרת נווה מדבר: סדרת יינות לבנים ויין אדום אחד באיכות גבוהה יותר. היין האדום עולה 89
שקלים. היינות הלבנים 75 שקלים.
3. סדרת רמון: הסדרה המצטיינת והאהובה. 3 זנים. הענבים גדלים בחלקות מובחרות במצפה רמון. כל
יין שומר על הייחודיות שלו. בלי להתערבב עם חלקות אחרות - סינגל ויניארד. יש בסדרה שני
פיתוחים של משפחת צדוק: פטיט ורדו ומלבק. טעמו של המלבק, עשיר יותר מטעמו של המלבק
המוכר, בזכות הטכנולוגיה שמפעיל יוגב בגידול ובייצור. גרסת הפטיט ורדו של יקב רמת הנגב, היא
יותר קטיפתית ופחות ירוקה מהטעם המוכר של הזן.
4. סדרת אקסודוס: בסדרה שני יינות זוכי פרסים בינלאומיים: אקסודוס רזרב בורדו 2020 הזוכה
במדלית זהב כפול בתחרות TERRAVINO 2024 ו- אקסודוס גרנד רזרב אדום 2018, הזוכה במדלית
זהב כפול ובתואר היין הישראלי המצטיין לשנת 2024 בתחרות TERRAVINO ובמדליית פלטיניום
בדקנטר.
5. יינות קינוח בסגנון פורט: היינות מתיישנים בחביות אלון במשך 30 חודשים. נבצרים בבציר מאוחר
כדי לקבל רמת סוכר גבוהה. יין של 6% אלכוהול בתוספת ברנדי שמקפיץ ל-18% אלכוהול ויש בו
סוכר טבעי. בסדרה זו: גולדן פורט – יינות לבנים מענבי גוורצמינסטר. וסאותרן פורט- יינות
אדומים.
משרד היחצ-מיתוג-דיגיטל LOTAN BPRD מייצג את יקב רמת נגב במטרה לחזק את הקשר בין היקב
המדברי לצרכן הישראלי.
תגובות
הוסף רשומת תגובה