אוזני המן לפורים!
לבצק:
- 420 גרם (3 כוסות) קמח
- 200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
- 120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
- 1 ביצה גדולה (L)
- 1 חלמון
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- ממלאים, מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.
- מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ.
- אופים כ-15 דקות עד הזהבה.
- מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
תגובות
הוסף רשומת תגובה