יום שלישי, 4 ביולי 2017

קובנה ללא מרגרינה או חמאה!

  

בתור אחת שנשואה לתימני  כל המתכונים במקור היו עם מרגרינה , היום אני לא מכניסה מרגרינה הביתה כבר כמה שנים שעברתי לחמאה יותר בריא. אבל התחלתי לפתח מתכונים חחח , כל המתכונים שקשורים לחמאה הפכו עד מהרה למתכוני שמן שיהיה פרווה לכולם כשומרת כשרות.

קבלתי לידיי את קמח פלוס של אוסם  ואפיתי בקמח הזה קובנה,

הבצק היה רך ונעים למגע תפח מהר ויצאו קובנות פריכות רכות וטעימות הנה תמונות!
הנה מתכון :
  
קילו קמח
כף מלח 
2 כפות סוכר
3 כוסות מים חמימים
וביצה
 אבקת אפיה אחת או קמח אוסם תופח פלוס

זרעי פישתן וגרגרי אניס  שמה בתוך הבצק

ההכנה

לוקחים קילו קמח כף מלח 2 כפות סוכר 2 כפות שימרית 3 כוסות מים ואפיה מערבבים ומחכים להתפחה. ושוב לשים ומחכים להתפחה נוספת .ואחר כך פותחים מורחים בשמן . עושים עיגולים .ושמים בתבנית משומנת ומחכים להתפחה נוספת ואז לתנור בחום בנוני עד שמשחים בתאבון.בערך שעה בתנור.בתאבון.