ריבת ורדים מטורקיה!

  • האביב כבר כאן ובגינתי פורחים הוורדים, וזה הזמן להכין מפרחי הוורדים ריבה קסומה  ומתוקה עם ניחוחות רייחניים האביב בעיצומו, ההדרים בגינה מלבלבים, השסק על העץ בכניסה מבשיל, לימונים  ותפוזים כבר מזמן הבשילו . הגינה כולה מבלבלבת  תענוג אמיתי !


  • 4 כוסות דחוסות עלי ורדים אדומים רייחניים

  •   ללא ריסוס (לא מחנות פרחים!)
  • חצי ק"ג סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 תפוח ירוק קלוף ומגורר
  •  כוס מים


אופן ההכנה:


שמים בסיר (לא סיר אלומיניום) את הוורדים, הסוכר, התפוח והלימון. כותשים בעזרת כף עץ כדי שהעלים יימעכו ויכתימו את הסוכר. 2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה אגב בחישה. 3. כשהסוכר נמס לגמרי, מנמיכים להבה ומבשלים על סף רתיחה 45 דקות. 4. בודקים אם הריבה מוכנה: יוצקים כך ריבה על צלחת שטוחה שנשמרה חצי שעה במקפיא. מחכים כמה שניות ואז מעבירים אצבע במרכז השלולית שנוצרה. אם השלולית נסגרת מיד, הריבה עדיין אינה מוכנה ויש להמשיך בבישול עוד חמש דקות ואז לבדוק שוב. אם השביל שיצרה האצבע לא נסגר, הריבה מוכנה. 5. מעבירים לצנצנות שנשטפו היטב במים רותחים ובסבון (כולל המכסים). חותמים, מצננים לטמפרטורת החדר ואז שומרים במקרר.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

כבודו כל הפרקים! פרק סיום העונה