יום שני, 10 ביולי 2017

דגים מרוקאי עם גרגרי חומוס!

  • 4 דגי פילה אמנון שהושרו שעה לפחות במי לימון
  • חבילת כוסברה קצוצה
  • ראש שום קלוף או שום קנוי טחון
  • חצי חבילת חומוס  סנפורסט
  • 2 עגבניות חתוכות לפרוסות
  • גמבה חתוכה לרצועות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • חצי לימון - חתוך לפרוסות (ללא הקליפה)
  • פלפל חריף אדום חתוך גס
  • חצי כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • כפית כורכום
  • 1/4 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

1שמים בתחתית סיר את גרגירי החומוס, מעליהם עגבניות פרוסות. 
2מוסיפים לסיר גמבה, חתיכות פלפל חריף, שיני שום שלמות וחצי חבילת כוסברה.
3ממלאים בסיר מים עד כיסוי הרכיבים, מפזרים את פרוסות הלימון ומתבלים בכפית כורכום, 2 כפות פפריקה ,רסק עגבניות וחצי כוס שמן.
5שמים בסיר את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים בערך 20 דקות.