בצק אחד שלושה קישים ללא גלוטן

שלושה קישים עם אותו בצק ללא גלוטן





קיש בטטה, ברוקולי, וחצילים עם בטטה הם מנות טעימות ומזינות שניתן להגיש לארוחה קלה או לארוחת ערב. הנה מתכון בסיסי לקיש .


### מרכיבים לבצק:

4 כוסות קמח שקדים

- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

-2 חלמונים

6 כפות מים קרים

- קמצוץ מלח


### מרכיבים למלית:

- 2-3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות או חצילים מטוגנים פלפל גמבה מטוגן או ברוקלוי הכל מבושל 

- 1 בצל גדול, קצוץ מטוגן

- 3 ביצים

- 200 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת לבישול (15% או 38%)

- 100 גרם גבינה קשה מגוררת (כמו גבינת צ'דר או פרמזן)

- מלח ופלפל לפי הטעם

- 2 כפות שמן זית


### אופן ההכנה:


#### הכנת הבצק:

1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח.

2. מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים בעזרת האצבעות או המערבל עד לקבלת תערובת פירורית.

3. מוסיפים את הביצים ומערבבים. אם התערובת לא נוחה לעבודה, מוסיפים מים קרים בהדרגה עד שניתן לאחד את הבצק לכדור.

4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות 30 ד

#### הכנת המלית:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

2. מערבבים את קוביות הבטטה עם כף שמן זית ומעט מלח, ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-25 דקות או עד שהבטטות מתרככות.

3. בינתיים, מחממים את יתרת השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומשחים קלות.

4. בקערה גדולה, מערבבים את הבטטות המורתחים ומבושלים במים עם הבצל המטוגן.

5. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם השמנת, מוסיפים את הגבינה המגוררת ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.


#### הרכבת הקיש:

1. מרדדים את הבצק לעובי של כ-0.5 ס"מ ומניחים בתבנית קיש (בקוטר של כ-24 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה. דואגים להרים את השוליים.

2. מפזרים את תערובת הבטטות והבצל באופן שווה על הבצק.

3. יוצקים מעל את תערובת הביצים והגבינה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס כ-35-40 דקות, או עד שהקיש מזהיב והמלית מתייצבת.

5. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.


בתיאבון!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

ברכת השחר עדות המזרח!

שעועית בסלק או טבחה בסלק ! וגם קוקלה!

טבחה בחצילים טריפולטאי!